Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
CRONICA DE FILM: Indiana Jones si regatul craniului de cristal


Trailer Indiana Jones
-- (Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull)
 5 iunie, 17:05 
Poster film
Distributia: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen
Imagine: Janusz Kaminski
Montaj: Michael Kahn
Regia: Steven Spielberg
Dupa aproape douazeci de ani, arheologul Indiana Jones revine pe marile ecrane, pentru a elucida inca un mister al lumii. Fiindca varsta lui Harrison Ford nu putea fi ascunsa prin machiaj si episodul anterior se desfasura in perioada ascensiunii nazismului, regizorul Steven Spielberg a plasat actiunea noului filmul peste alte douazeci de ani in perioada maccarthysmulului, cand comunistii erau vanati in America.
Indiana Jones este surghiunit de la universitatea unde ti tinea cursurile datorita suspiciunilor ca ar putea fi spion sovietic. Asta nu inseamna ca in viata lui urmeaza anii linistiti ai pensiei. Disparitia colegului sau Harold Oxley (John Hurt) il pune pe jar pe eroul nostru si il face sa plece in cautarea misterului scheletului de cristal din Peru. De data aceasta, pe urmele sale sunt atat americanii cat si rusii condusi de colonelul-doctor Irina Spalko (Cate Blanchett), decorat de trei ori cu ordinul Lenin.
Ultima versiune a fimului Indiana Jones i-a deranjat teribil pe rusi (ei sperau ca a trecut timpul cand sovieticii erau baietii rai) nu este cea mai buna pelicula din serie dar fiindca Steven Spielberg a realizat-o cu destula onestitate, atat cat regulile actuale ale marketingului permit, a iesit, in final, un film onorabil, pe placul fanilor.
La cei 66 de ani ai sai, Harrison Ford se dovedeste inca un tip plin de viata, si apot sa apara si in urmatoarele episoade. Personajul sau este printre putinii eroi care se pot lauda ca au supravietuit unei bombe atomice. Cum in "Indiana Jones si regatul craniului de cristal" a aparut de nicaieri un Indiana Jones Junior, e posibil sa asistam in viitorul apropiat la un schimb de stafeta.
Filmografie Steven Spielberg
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Munich (2005)
War of the Worlds (2005)
The Terminal (2004)
Catch Me If You Can (2002)
Minority Report (2002)
Artificial Intelligence: AI (2001)
The Unfinished Journey (1999)
Saving Private Ryan (1998)
Amistad (1997)
The Lost World: Jurassic Park (1997)
Schindler's List (1993)
Jurassic Park (1993)
Hook (1991)
The Visionary (1990) (V) (segment "Par for the Course")
Always (1989)
Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Empire of the Sun (1987)
The Color Purple (1985)
Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)
Raiders of the Lost Ark (1981)
1941 (1979)
Close Encounters of the Third Kind (1977)
Jaws (1975)
Vlad BASALICI  
 Afisari: 487  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Gresit   de Omul din Himalaya
A r h i v a
Stirile zilei 2008-06-05
 20:29 
BEM nu stie cum sa procedeze cu cele 700 de buletine de vot declarate nule
4 comentarii
 20:14 
Videanu acuza de frauda electorala mafia PSD, sustinuta de PNL
2 comentarii
 19:42 
Banca Centrala Europeana, in alerta maxima din cauza inflatiei
 19:26 
SUA iau in discutie eliminarea vizelor pentru romani
17 comentarii
 19:14 

10 comentarii
 18:45 
Actionarul principal de la Yahoo! acuza sabotarea intelegerii cu Microsoft
 18:44 
Romania amenintata de virusi informatici
 18:25 
Alimentele ecologice din Romania, de patru ori mai scumpe decat in Occident
 18:18 
Dmitri Medvedev: "Hodorkovski poate fi eliberat"
 18:04 
Guvernul german se transforma in Big Brother
1 comentariu
 17:56 
Iranul vrea sa participe la Nabucco
1 comentariu
 17:51 
Vizitati-le colonul!
3 comentarii
 17:28 
Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani
61 comentarii
 17:13 
Batrani bolnavi de Alzheimer "pacaliti" cu o statie de autobuz fantoma
 17:07 
Vorbe pentru minte si inima
2 comentarii
 17:01 
Fapt incredibil, inspirat dintr-un banc cu Bula: Si-a tinut mama moarta in casa trei ani ca sa ii incaseze pensia
3 comentarii
 16:51 
Zilele Filmului Maghiar la TIFF
 16:43 
Spaniolii despre romani: saraci, murdari, dar muncitori
1 comentariu
 16:18 
Dita von Teese, nud in revista Maxim
2 comentarii
 16:18 
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01035 sec.