Perchezitiile facute de politistii bucuresteni in cazul retelei infractionale care a lasat fara case mai multi batrani din Sectorul 5 al Bucurestilor au scos la iveala documentele a peste 100 de locuinte si persoane, astfel ca numarul victimelor ar putea fi mai mare decat cel anuntat initial.
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat, pentru NewsIn, ca in urma perchezitiilor efectuate de politistii bucuresteni la locuintele celor 12 persone cercetate pentru inselarea mai multor batrani din sectorul 5, precum si la alte imobile, au fost ridicate foarte multe acte, care au fost studiate si identificate ca fiind actele de proprietate a unor imobile atat din Capitala, cat si din tara. Au mai fost gasite si documentele de identitate ale unor persoane.
Ciocan a mai spus ca persoanele ale caror acte de proprietate ori identitate au fost gasite in urma perchezitiilor vor fi audiate zilele urmatoare. Exista posibilitatea ca printre acestea sa existe persoane inselate de cei 12 membri ai retelei.
Cazuri similare
Informatiile detinute de politisti in aceasta faza a anchetei demonstreaza ca exista mai multe cazuri de inselaciune similare cu cele din Sectorul 5.
"Este o actiune demarata in luna ianuarie. Avem date ca exista mult mai multe cazuri in Capitala si vom extinde cercetarile", a declarat Christian Ciocan.
Doi functionari ai Primariei Sectorului 5 au fost retinuti, in seara de 14 mai, alaturi de alte zece persoane. Toti sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu si fals in declaratii, dupa ce au pacalit mai multi batrani, carora le-au vandut casele.
Patru dintre acestia, care s-au folosit de ramificatiile pe care le aveau in interiorul Primariei Sectorului 5, au fost arestati de politisti, in timp ce pentru ceilalti opt s-a dispus masura de a nu parasi Capitala pe perioada anchetei.
Potrivit unor surse din Politia Capitalei, cei patru membri ai gruparii "Mandatarii" care au fost arestati sunt Magdalena Severin, Gabriela-Sorina Coman, Carmen Olteanu si Lucian Grecu.
In acelasi timp, impotriva celor doi functionari de la Administratia Financiara a sectorului 5, Adi Bociu si Dan Bodarlau, dar si a celorlati opt membri ai gruparii s-a dispus masura interzicerii de a parasi Capitala pe perioada desfasurarii anchetei. Mai mult, cei doi functionari ai primariei au fost concediati.
Potrivit unor surse judiciare, cei doi functionari ai Primariei Sectorului 5 care lucrau la Directia de Impozite si Taxe scoteau din baza de date a institutiei informatii pe care le ofereau celorlalti zece membri ai retelei din care faceau parte, rolul lor fiind de a merge acasa la batranii nevoiasi, carora le promiteau ajutoare.
Batranii erau convinsi ca vor putea primi ajutoare doar daca le dau contractul de proprietate a casei, pentru a se putea incheia un asa-zis proces-verbal de primire a bunurilor ce urmau sa ajunga la ei. Dupa ce primeau contractele, membrii retelei vindeau apartamentele, spun sursele citate.
Aceleasi surse mai afirma ca, din informatiile detinute pana in prezent, reiese ca unii dintre batrani au fost chiar sechestrati in propriile case, pana cand tranzactiile luau sfarsit.