Dupa aparitia in "The Wall Street Journal", scandalul "duty free-urilor de pe Otopeni" ajunge si in prestigiosul cotidian britanic "Financial Times". Publicatia avertizeaza ca o societate britanica urmareste in justitie statul roman pentru un caz de coruptie in care este implicat un fost prim-ministru al Romaniei, precizand ca nivelul prejudiciului este de o suta de milioane de dolari, iar subiectul este linia duty free de pe Aeroportul International Henri Coanda. Societatea pagubita este Eastern Duty Free (EDF), un operator aerian cu sediul in Marea Britanie, care detine filiale si in Laos, Vietnam si Filipine. Aceasta sustine ca a pierdut doua contracte importante in relatia cu Aeroportul International Henri Coanda si cu Tarom in perioada 2000-2004, cand prim-ministru al Romaniei era Adrian Nastase.
Firma britanica spune ca ar fi negociat deja contractele, iar comisioanele au fost platite de firmele care aveau contracte cu statul roman, contracte pe care voiau sa le prelungeasca. Acuzatorii isi sustin cauza si cu o inregistrare audio din timpul negocierilor, care va merge catre tribunalul din Washington drept proba pentru proces. Inregistrarea audio demonstreaza cum erau negociate si impartite comisioanele platite de firmele care aveau contracte cu statul roman. Jurnalistii mai vorbesc si despre suma de 2,5 milioane de dolari pretinsa de un inalt functionar din preajma fostului premier. Britanicii sustin ca functionarul din preajma fostului prim-ministru Adrian Nastase ar fi cerut 2,5 milioane de dolari pentru a putea demara contractul, care fusese deja castigat de acestia in 1996. In urma refuzului, Nastase ar fi dat o ordonanta de Guvern prin care a anulat contractul.
Cazul va fi examinat de un tribunal international din Washington, afirma ziarul britanic, care nu uita sa sublinieze ca procesul va pune in lumina zona obscura a contractelor din sectorul public romanesc si modul de functionare a institutiilor juridice din tara.