Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
CRONICA DE FILM: Ultimele dorinte (The Bucket List)


Trailerul filmului "Ultimele dorinte"
 27 martie, 16:49 
Distributia: Jack Nicholson, Morgan Freeman
Imagine: John Schwartzman
Montaj: Robert Leighton
Regie: Rob Reiner
Cand pui alaturi doi actori de calibrul lui Jack Nicholson si Morgan Freeman, cu siguranta ca acel proiect in care acestia s-au implicat, va starni interesul publicului. Si totusi, asta nu inseamna, automat, ca va iesi din asta un film interesant.
Atat Jack Nicholson, cat si Morgan Freeman sunt victimele unor clisee ce s-au tesut de-a lungul timpului. Despre primul dintre ei stim ca este cinic si mizantrop iar depre celalalt am aflat, din filmele in care a jucat, ca e "painea lui Dumnezeu". Nu degeaba Freeman l-a interpretat pe Cel de Sus in doua productii hollywoodiene. Pana la urma, nu mai conteaza faptul ca cei doi actori joaca si in filme serioase in care isi nuanteaza rolurile. Publicul larg si-a creat o imagine despre cei doi actori, asa ca asteptarile cu privire la ei sunt aceleasi. Cei mai multi spectatori se asteapta ca in fiecare film sa avem un Jack Nicholson morocanos si un Morgan Freeman intelept si foarte milos.
In cea mai recenta productie a sa, regizorul Rob Reiner nu face altceva decat sa perpetueze aceste stereotipuri. Carter Chambers (Morgan Freeman) este un mecanic, foarte citit si cultivat. Diagnosticat cu cancer, el ajunge sa fie internat in spital. Colegul lui de camera este un milionar plin de nazuri, Edward Cole (Jack Nicholson), ale carui dorinte sunt lege pentru cei din jur.
Viata lui Cole se schimba, insa,in momentul in care afla ca nici el nu mai are foarte mult de trait. Cum contrariile se atrag, intre cei doi batrani se naste o prietenie foarte stransa.
Chambers si Cole vor pleca in jurul lumii, intr-un voiaj in care vor bifa pe lista de destinatii: Franta, Tanzania, Egiptul, Nepalul si China.
"Bucket List" este, din pacate, un film foarte previzibil. Rob Reiner a dat publicului exact ceea ce se astepta de la o pelcula cu Jack Nicholson si Morgan Freeman.
Filmografie regizor Rob Reiner:
The Bucket List (2007)
Rumor Has It... (2005)
Alex & Emma (2003)
The Story of Us (1999)
Spinal Tap: The Final Tour (1998)
I Am Your Child (1997) (TV)
Ghosts of Mississippi (1996)
The American President (1995)
North (1994)
A Few Good Men (1992)
Misery (1990)
When Harry Met Sally... (1989)
The Princess Bride (1987)
Stand by Me (1986)
The Sure Thing (1985)
This Is Spinal Tap (1984)
Vlad BASALICI  
 Afisari: 504  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-03-27
 21:20 
A murit George Pruteanu
14 comentarii
 21:15 
George W. Bush: Summitul NATO de la Bucuresti va fi marcat de succese
5 comentarii
 20:39 
Summit-ul NATO: filaj la prostituate
3 comentarii
 20:36 
Medicina "extraterestra" folosita in vindecarea paraliziilor usoare
2 comentarii
 19:52 
PD-L ataca Valea Jiului
1 comentariu
 19:18 
Catelusa majordom
1 comentariu
 18:50 
Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani
2 comentarii
 18:03 
Robbie Williams se lasa de muzica si se apuca de gatit
 17:57 
Patriciu: Romania este condusa aproape liberal
5 comentarii
 17:53 
Presedintele Traian Basescu ar putea fi audiat in procesul rapirii jurnalistilor
3 comentarii
 17:31 
PC acuza lista de intoxicare a lui Felix Tataru: PSD, Orban si Gusa
2 comentarii
 17:28 
Candidatul republican la functia de presedinte a SUA declara ca Rusia nu trebuie sa faca parte din G8
16 comentarii
 17:07 
De trei ori mai multi bani pentru sanatate, in 2008
1 comentariu
 17:02 
Comisia Europeana este de acord cu a treia varianta a taxei auto
2 comentarii
 16:53 
NATO TV va fi lansat la Bucuresti
3 comentarii
 16:49 
Intalnire intre Putin si Bush la summitul NATO de la Bucuresti
1 comentariu
 16:20 
La 71 de ani, Jack Nicholson este la fel de jucaus ca in tinerete
2 comentarii
 16:18 
Membrii unui trib amazonian, ucisi de o echipa de televiziune
2 comentarii
 16:13 
Tariceanu afirma ca Boc si Stolojan sunt "papagalii" lui Basescu
8 comentarii
 15:56 
Dupa 19 ani de casnicie, Robin Williams si Marsha Garces isi spun ''adio''
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01635 sec.