Ziua Logo
  Nr. 4191 de luni, 24 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Noua Dreapta raspunde liderilor politici maghiari
-- Calificata de extrema dreapta, organizatia imparte acelasi etaj cu Partida Romilor Social Democrata!
 24 martie, 16:40 
Noua Dreapta a organizat o conferinta de presa pe marginea declaratiilor liderilor UDMR si UCM prin care acestia au cerut in mod repetat interzicerea activitatii acestei organizatii. De asemenea, Noua Dreapta si-a exprimat pozitia fata de Ziua Maghiarimii, aratand ca acest tip de manifestare este anticonstitutional si revansard fata de statul roman.
Noua Dreapta a organizat conferinta de presa la propriul sediu, lucru suficient de rar pentru a nu fi semnalat, avand in vedere ca majoritatea actiunilor organizatiei s-au desfasurat sub forma de mitinguri, marsuri sau comemorari in aer liber. La sediul Noii Drepte, considerata de multi drept o organizatie extremista, o alta surpriza: organizatia imparte, imobiliar si nu ideologic, acelasi palier cu partida Romilor Social Democrata din Romania!
"Ziua de 15 martie nu este una obisnuita, ci este Ziua Maghiarimii, cu ocazia careia liderii radicali maghiari au amenintat cu declararea unilaterala si anticonstitutionala a autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc. Spun asa-zisul intrucat la recensamantul din 2002 doar 150 de persoane s-au declarat secui", ne-a declarat liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu. Sintagma Tinut Secuiesc ascunde in fapt proiectul de trista amintire a Regiunii autonome maghiare, care a existat in Romania intre1952 si 1968, prin decizia autoritatilor comuniste de atunci, a mai aratat Ionescu. "Din punct de vedere istoric, 15 martie 1848 a insemnat alipirea fortata a Transilvaniei la Ungaria. A insemnat masacrarea a 40.000 de romani de catre revolutionarii maghiari condusi de Lajos Kossuth. De aceea toti ungurii care aniverseaza an de an ziua de 15 martie fac, de facto, o declaratie de ostilitate impotriva romanilor si a Romaniei. Si demonstreaza ca la 90 de ani de la Marea Unire nu sunt impacati cu realitatile etnice, culturale si istorice ale Transilvaniei, dand dovada de spriti revansard si ura primitiva impotriva Romaniei", este de parere liderul Noii Drepte. Acesta a aratat ca "agresiunea UDMR este zilnica", ea constand in "revendicari autonomiste, separatiste, iredentiste", in timp ce clasa politica "coopteaza UDMR la guvernare". "Cand o sa aiba si Germania unguvern germano-kurd? Sau Franta un guvern franco-magrebian? Sau in Marea Britanie unguvern anglo-pakistanez?", a intrebat retoric Tudor Ionescu. A pune lupul paznic la oi nu a fost niciodata un lucru inteligent, spune Noua Dreapta. "Cum putem noi avea incredere ca interesul national este reprezentat corect si promovat de ministrii UDMR? De parlamentarii UDMR? De europarlamentarii UDMR? Care si-au dorit sa ajunga la Bruxelles doar ca sa denigreze Romania. Sa prezinte o imagine falsa si sa faca lobby pentru dezmembrarea ei teritoriala", a continuat Ionescu.
Noua Dreapta a mai aratat ca, la ora actuala, in cele doua judete Harghita si Covasna,"pamant natal al poporului roman cu cea mai mare densitate de cetati dacice si castre romane se produce un fenomen de enclavizare nemaintalnit in Europa. La fel ca si in Kosovo, in Harghita si Covasna s-a trecut dupa 1989 la epurare etnica, fiind alungati "din cele doua judete 100.000 de romani".
"Tupeu iredentist"
Liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu
"Este trist ca presedintele Traian Basescu cauta sa ne linisteasca spunandu-ne ca nu exista nici o asemanare cu precendentul Kosovo. Aceasta in conditiile in care UDMR a trimis iscoade in Kosovo ca sa ia lectii de separatism, doi deputati UDMR participand la festivitatile declararii independentei: Sogor Csaba si Antal Arpad Andras", a declarat Tudor Ionescu."Acestia, arata liderul Noii Drepte" au folosit cu mandrie acelasi cuvant: "PRECEDENT" iar situatia creata a dat apa la moara organizatiilor hortiste: Consiliul National Maghiar din Transilvania, Consiliul National Secuiesc si proaspatul infiintat Partid Civic Maghiar", a spus Tudor Ionescu, care, referitor la Partidul Civic Maghiar, s-a intrebat "cum poate fi inregistrat in Romania un partid fatis antiromanesc si anticonstitutional, al carui principal obiectiv este castigarea autonomiei tinutului secuiesc? Faptul ca Tribunalul Bucuresti a admis cererea de inregistrare a Partidului Civic Maghiar este o eroare regretabila pentru Justitia romana, ale carei efecte nu vor intarzia sa apara".
Liderul Noii Drepte s-a referit si la Tokes Laszlo, care a atras atentia romanilor ca ar fi cazul "sa se trezeasca" si sa acorde autonomie Tinutului Secuiesc, pentru a nu ajunge in situatia Serbiei, care, daca ar fi acordat la timp autonomia, ar fi prevenit independenta provinciei Kosovo. O "alta mostra cinica de tupeu iredentist", arata Noua Dreapta, vine din partea presedintelui Consiliului National Secuiesc, Barna Benedek, care a afirmat: "Daca marile puteri din UE si SUA vor recunoaste independenta provonciei Kosovo, atunci vor trebui sa sprijine si autonomia Tinutului Secuiesc".
Dictatura etnocratica
Noua Dreapta a acuzat si Partidul National Liberal, care "este complice" la subminarea Constitutiei, deci a statului national si suveran."Ungurii, a declarat Ionescu, si-au dat seama ca nu numai in Transilvania trebuie sa lucreze, acolo trebuie doar pregatit terenul. Locul unde statul roman poate fi sapat la radacina este la Bucuresti, in Guvern si in Parlament, iar ceea ce trebuie frant este coloana vertebrala a statului de drept si anume Constitutia. Si succesul lor nu ar fi posibil fara complicitatea UDMR. Santajul, se stie si inRomania, nu este acceptat decat e cei santajabili. Calitate rezultata din prostie,ignoranta, incompetenta, lipsa de responsabilitate, de demnitate si mai multe insusiri inrudite, cu care sunt blagosloviti din belsug oamenii nostri politici". In opinia Noii Drepte, "politica santajista a UDMR este incurajata de politica antinationala a PNL" prin aceea ca, PNL, "nu pare deranjat azi de faptul ca imparte guvernul cu ogrupare care se impotriveste Articolului 1 din Constitutie ("Romania este stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil") Cum poate, se intreaba Tudor Ionescu, PNL para legea si Constitutia cand guverneaza impreuna cu dusmanii Constitutiei?
Liderul Noii Drepte este de parere ca au ai ramas doar 100.000 de romani in Harghita si Covasna "supusi la o presiune asimilationista demna de Evul Mediu",comunitate care "se regaseste segregata in propria tara" pentru ca "accesul romanilor la locurile de munca, la decizii si la resurse financiare fiind restrictionat de 18 ani de dictatura etnocratica a UDMR". Aceasta in timp ce "sutele de memorii" trimise de romani la toti "presedintii" si prim-ministri" Romaniei au fost urmate doar de "dezamagiri si asteptari neputiincioase" in "fata targurilor politice" de la Bucuresti.
Ororile extremismului
"Romanii din multe sate harghitene iti spun ca sunt romani, insa in maghiara, ia r singurele vorbe romanesti pe care le mai stiu este rugaciunea "Tatal nostru". Mii de simboluri ale Ungariei Mari au fost si sunt asezate in toata Transilvania, in timp ce la Dirau, in Harghita, (adica in Romania) o simpla cruce nu a primit aprobarea autoritatii locale maghiare, pe locul fostei biserici ortodoxe arsa si daramata de hortisti", ne-a declarat Tudor Ionescu. Acesta a amintit si de "crimele hortiste"din nordul Ardealului, de la Ip, Traznea si Moisei, de catre "vajnicii urmasi ai grofilor care, in 1700, de exemplu, au pus tunurile pe bisericile romanesti". Ionescu a adus in memorie si evenimentele sangeroase din 1989-1990 din Targu Mures si nu numai, ale caror protagonisti au fost din pacate cetateni de etnie maghiara. "In decembrie 1989, criminali maghiari s-au "distrat"cu trupul unui amarat de militian,taindu-i capul,sfasiindu-i membrele ai apoi dandu-i foc in curtea casei sale, obligand copiii si nevasta omului sa priveasca toate accestea"(...) In aceeasi maniera bestiala se incadreaza si asasinarea lui Dumitru Coman dinOdorhei, care a fost intai spanzurat ai apoi zdrobit cu picioarele de ungurii incinsi intr-un ceardas indracit peste trupul romanului, omorarea inchinuri ingrozitoare a lui Gabi Danila din Zetca, mutilarea si uciderea lui Aurel Agache, care a fost castrat, i s-au scos ochii iar apoi i s-au pus monede in orbite si un sobolan in gura. Trupul acestuia a fost lasat astfel mutilat doua zile, familiei interzicandu-i-se sa il inmormanteze.Avea cinci copii care au fost obligari sa priveasca ce i se face tatalui lor. Criminalii care au putut fi identificati sunt si astazi liberi", a spus Ionescu
Romanii, "spectatori ai enclavei secuiesti"
Asa zisul Tinut Secuiesc va deveni o enclava, (ceea ce deja este de facto),este de parere Noua Dreapta, asupra careia statul roman nu va mai avea nici un control. De aceea, spune Tudor Ionescu, "romanii nu trebuie sa ramana simplii spectatori" iar autoritatile statului "trebuie sa se trezeasca". Deocamdata, Noua Dreapta a anuntat ca va cere presedintelui Traian Basescu sa convoace de urgenta CSAT pentru a "opri actiunile antistatale proiectate de Consiliul National Secuiesc si de Uniunea Civica Maghiara de a proclama autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc". Noua Dreapta va solicita Parlamentului si presedintelui Basescu sa nu adopte si sa nu promulge Legea Statutului minoritatilor nationale,initiata de UDMR. O alta solicitare va fi adresata PNL si anume "excluderea UDMR de la guvernare si scoaterea in afara legii a acestei grupari extremiste"
Cu privire la Partidul Civic Maghiar, Noua Dreapta este de parere ca desi in statutul de constituire a accestui partid, la rubrica referitoare la obiectivele partidului se prevede in "mod formal" ca partidul urmareste doar scopuri politice(...) "in realitate scopul declarat al partidului este de a obtine prin separatism teritorial autonomia Tinutului secuiesc pe criterii etnice, precum si drepturi colective pentru comunitatea maghiara(...)". Tudor Ionescu a amintit si memorandumul adoptat de Consiliul National Secuiesc si inmanat presedintelui Basescu de catre primarul Odorheiului Secuiesc, Szasz Jeno, "in care se vorbeste de vointa de autonomie a tinutului Secuiesc, hotarerea Consiliului National Secuiesc prin care se intentioneaza sa se adreseze Adunarii Parlamentare a CE care sa numeasca un raportor pentru evaluarea starii generale si a vointei de autonomie acomunitatii autohtone care traieste in tinutul Secuiesc, precum si asa-zisul referendum pentru autonimie initiat de Consiliul National Secuiesc (cu participarea activa a lui Zsasz Jeno) si desfasurat intre 10-18 februarie2007, demers calificat de presedintele Traian Basescu drept neconstitutional"
"Incidentele de la Cluj, provocate din teribilism"
Noua Dreapta si-a precizat pozitia si inlegatura cu incidentele de la Cluj, cand un minor ar fi fost agresat fizic de doi presupusi membri ai Asociatiei. Mitingul de sambata, 15 martie, a Noua Dreapta Cluj, mitingul autorizat desfasurandu-se in conditi normale. Singurele provocari, a declarat Tudor Ionescu,au venit din partea a doi etnici maghiari "care au proferat gesturi obscene la adresa manifestantilor" si care, potrivit IPJ Cuj,au fost condusi la sediul Sectiei 1 Politie,unde au fost identificati si sanctionati cu 200 lei amenda. Al doilea incident in care tanarul de etnie maghiara Leszai Lehel ar fi ost agresat fizic de doi presupusi membri ai Noii Drepte, a avut loc,potrivit declaratiilor victimei, injurul orei 10.30, deci inaintea inceperii mitingului Noii Drepte,care a avut loc intre orele 11-12. Incidentul a avut loc in afara ariei de desfasurare a manifestarii (mitingul a avut loc in Piata Mihai Viteazul, iar incidentul s-a petrecut inzona Bulevardului 21 Decembrie), politia confirmand in final ca agresorii tanarului nu sunt membri ai filialei Noua Dreapta Cluj. Precizam ca atat victima altercatiei cat si faptuitorii sunt minori. In opinia Noii Drepte, altercatia, departe de a fi un conflict inter-etnic,cum s-a grabit o parte a presei sa-l califice, a fost generata de "gestul provocator al victimei care a defilat cu drapelul maghiar pe strazile Clujului, incalcand flagrant prevederile Legii 75/1994".
Tudor Ionescu ne-a mai declarat ca organizatia pe care o conduce detine informatii ca se vehiculeaza catre presa, "din partea serviciilor de informatii, date care ar plasa Noua Dreapta in contextul posibilelor manifestari anti NATO ", cu ocazia Summit-ului de la Bucuresti. "Nu avem de-a face si nu avem nimic in comun cu organizatiile destanga,anarhiste etc. Respingem ferm astfel de asertiuni", a spus Ionescu. "Este posibil ca la originea acestor manipulari sa se afle extremistii din PCM, UCM si UDMR care au cerut si cer vehement (si ilegal) scoaterea noastra in afaralegii(...). Spre deosebire de adversarii nostrii, suntem gata sa cooperam cu orice institutii preocupate de securitatea Summit-ului care confera Romaniei vizibilitate si prestigiu in cadrul efortului Aliantei de securizare a flancului sudic, amenintat de garnizoana ruseasca din Transnistrisa", a precizat liderul Noii Drepte.
Tudor BORCEA  
 Afisari: 4090  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
poate votez si eu cu ND   de ilie c
Pircalab, Grozea, Crisan au fost pa dreapta...   de bongos
M-as bucura.....   de FILIP
Tribunalul Bucuresti.....   de FILIP
ND are dreptate   de cosor ion
Votez cu ND   de E_U
Renastere nationala!   de hefaistos
A r h i v a
Stirile zilei 2008-03-24
 19:55 
SexGate cu un nou primar in "Tara tuturor posibilitatilor"
12 comentarii
 19:00 
Marea Britanie acuza: NATO este lipsita de vointa politica
5 comentarii
 18:31 
Ultima dorinta a unei fetite bolnave de a-si vedea tatal, refuzata de autoritati
8 comentarii
 18:14 
Gigantii misteriosi din adancuri
1 comentariu
 18:02 
Santierul naval Daewoo Mangalia angajeaza vietnamezi ieftini
1 comentariu
 18:01 
Pedofilul Treptow a dat Romania in judecata la CEDO
4 comentarii
 17:33 
Ivanov: "Rusia isi va dubla productia de armament pana in anul 2015"
 17:23 
Evantai mobil de la Nokia
 16:46 
In numele tatalui, Valentin Ceausescu vrea neaparat tablouri semnate Patrascu, Pallady, Tonitza sau Goya
11 comentarii
 16:33 
Decat in sabii sa ne taiem, mai bine in stanga sa ne masuram
1 comentariu
 16:30 
Orban, anuntat oficial drept candidatul PNL la Primaria Bucuresti
1 comentariu
 16:16 
Stresul provocat de cancer poate fi redus prin scris
 16:13 
Miracol: Suspecta de cancer ovarian, o britanica de 57 de ani a aflat ca este insarcinata
2 comentarii
 15:42 
Mossadul recruteaza spioni cu ajutorul blog-urilor
12 comentarii
 15:38 
ATENTIE, IMAGINI SOCANTE! Ikizukuki - mancarea care te musca de buza
6 comentarii
 14:54 
A slabit 70 de kilograme in trei luni
 14:07 
Mesaj intr-o sticla gasit dupa 21 de ani
 13:07 
Bucurestii, capitala cu doua porturi
7 comentarii
 12:55 
PSD amana decizia privind candidatul la Primaria Capitalei
1 comentariu
 12:34 
Torta olimpica a fost aprinsa in Grecia
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Echilibristica in varful scarii (2090 afisari)
 Pomana de un miliard (2037 afisari)
 Biserica Sfanta Vineri va fi recladita (1950 afisari)
 Italienii ancheteaza falsurile clanului Maghiar (1815 afisari)
 Anarhismul in Romania (1521 afisari)
 A slabit 70 de kilograme in trei luni (8085 afisari)
 Un manechin aflat la limita infometarii a pozat pentru un fotograf german (7097 afisari)
 Noua Dreapta raspunde liderilor politici maghiari (4090 afisari)
 Ultima dorinta a unei fetite bolnave de a-si vedea tatal, refuzata de autoritati  (3883 afisari)
 ATENTIE, IMAGINI SOCANTE! Ikizukuki - mancarea care te musca de buza (3826 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01754 sec.