Politichia s-a mutat pe blog. Alesii care si-au descoperit valente de internauti nu mai organizeaza conferinte de presa pentru a-si critica adversarii, ci prefera sa joace "leapsa" si sa posteze replici in blogosfera. Mai nou, fostul premier Adrian Nastase o "loveste" cu Constitutia pe Elena Udrea, in privinta urmaririi penale a demnitarilor.
Concret, Nastase si-a pus la bataie cunostintele din domeniul juridic si a inceput s-o critice online pe Elena Udrea, dupa ce aceasta a postat pe blogul personal niste idei potrivit carora, pentru inceperea urmaririi penale a celor opt demnitari, n-ar mai fi nevoie si de avizul Parlamentului, fiind suficient cel dat de seful statului.
"Conform Deciziei nr.1133 din 27 noiembrie 2007 a Curtii Constitutionale, art.16 din Legea raspunderii ministeriale care prevedea aceasta procedura, a fost declarat neconstitutional. Deci, in acest moment, cererile Presedintelui trebuie sa ajunga direct la Parchetul General pentru ca cercetarile sa poata incepe in toate cele opt cauze, fara deosebire intre ministrii care sunt si Parlamentari si cei care nu sunt", sustine Udrea.
Nastase vine cu replica si demonteaza spusele acesteia:
"Din curiozitate, am recitit textul sesizarii adresate, de Avocatul Poporului, Curtii Constitutionale, pe baza careia Curtea s-a exprimat, in Decizia 1133 din 27 noiembrie 2007, in legatura cu modificarile aduse legii raspunderii ministeriale. Iata ce se arata la punctul II al sesizarii transmise pentru a demonta (pe buna dreptate) formula comisiei "cu judecatori" de la Cotroceni, propusa de ministrul Chiuariu :"prin alin (2) al art 109 din Constitutie (deci nu art 72, modificat in 2003, referitor la imunitatea parlamentara! n.b.), legiuitorul constituant a intentionat sa faca o distinctie clara intre membrii Guvernului, care sunt in acelasi timp deputati sau senatori, si membri ai Guvernului in exercitiul functiei lor sau eventual fostii membri ai Guvernului, care nu sunt deputati sau senatori. Intr-o asemenea interpretare, Ministerul Public trebuie sa sesizeze acea Camera a Parlamentului din care face parte membrul Guvernului, care este in acelasi timp, deputat sau senator?".
Nastase se mai intreaba in aceste conditii cine are dreptate: Avocatul Poporului, adica profesorul Ioan Muraru sau "profesoara" Udrea? Muraru- fost presedinte al Curtii Constitutionale, si unul dintre cei care au redactat, in 1991, proiectul Constitutiei Romaniei (dupa cum zice Nastase), sau Udrea - avocat si doctorand in studii militare (potrivit CV-ului postat pe blogul Elenei Udrea)?
"De fiecare data cand Traian Basescu are un proiect important, Elena Udrea sare in ajutor cu logistica. De data aceasta, cu cea juridica", subliniaza Nastase fidelitatea Elenei Udrea fata de seful sau de la Cotroceni.