Ziua Logo
  Nr. 4062 de miercuri, 17 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Noi atacuri in presa din Albion la adresa imigrantilor
Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor
 17 octombrie, 14:03 
De bine ce Ministerul britanic al Muncii a anuntat astazi ca ar putea reevalua interdictia impusa muncitorilor romani si bulgari la finele anului in curs, Opozitia pretinde ca imigratia duce, printre altele, de la cresterea criminalitatii la cea a pretului locuintelor. Tot e bine ca nu mai suntem acuzati de unele tabloide engleze ca ii imbolnavim de SIDA. Motivul determinant pentru demersul Minsterului britanic de Interne il reprezinta datele finale ale unui unui raport ce releva faptul ca imigrantii nu au afectat piata muncii din Regat. Daca pana acum romanii si bulgarii erau blamati pentru ca ar fi dus la cresterea alarmanta a nivelului infractionalitatii locale, "The Guardian" scoate la lumina concluziile un raport tinut pana acum secret, si care arata ca, din contra, muncitorii din tarile mentionate au adus mari avantaje economiei britanice. In acelasi timp, Opozitia britanica acuza Guvernul laburist de la Londra ca a incercat sa ascunda opiniei publice concluziile negative ale unui raport dat publicitatii ieri, potrivit caruia fenomenul imigratiei exercita o presiune enorma asupra a cinci domenii cheie, titreaza "The Daily Express".
Forumul privind impactul imigratiei, creat de Executivul din Regat pentru a-i consilia pe ministrii britanici in privinta efectelor imigratiei se reuneste astazi pentru a discuta, intre altele, despre posibilitatea ridicarii restrictiilor pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor, incepand cu 1 ianuarie 2008.
Intrunirea vine intr-un moment in care impactul "invaziei" de mana de lucru din tarile est-europene ramane extrem de controversat la Londra. De altfel, presa britanica publica astazi doua statistici cu concluzii contradictorii. Unul dintre aceste rapoarte concluzioneaza ca sosirea lucratorilor romani si bpulgari a fost benefica pentru economia tarii, in vreme ce un al doilea evidentiaza faptul ca politica 'usilor deschise' provoaca presiuni serioase asupra serviciilor publice.
Un prim raport adresat Forumului privind impactul imigratiei de Ministerul de Interne evidentiaza 'beneficiile clare' aduse de imigranti pentru economia britanica. Raportul comun al Trezoreriei, Ministerului Afacerilor Interne si Departamentului pentru Munca si Pensii asupra emigratiei demonstreaza clar faptul ca Marii Britanii ii este mai bine cu emigranti decat fara, din punct de vedere economic. "Muncitorii emigranti sunt mai calificati si de multe ori mai dispusi sa munceasca decat muncitorii britanici. In plus, emigrantii au sustinut cresterea economica a Regatului Unit la sase miliarde lire sterline anual, conform primului studiu oficial asupra impactului muncitorilor straini".
Documentul califica drept nefondate afirmatiile potrivit carora est-europenii ar fi luat locurile de munca britanicilor. Dimpotriva, est-europenii au contribuit la cresterea cu 6 miliarde de lire sterline a economiei anul trecut in Marea Britanie, arata raportul citat de "The Guardian". In plus, imigrantii din Marea Britanie care muncesc sunt in jur de patru milioane, comparativ cu forta totala de munca, de 37 milioane de oameni.
"Sosirea imigrantilor, care la sfarsitul lui 2006 reprezentau 12,5 % din populatia activa pe piata muncii, fata de 7,4 % cu zece ani inainte, nu a avut un impact asupra nivelului somajului, conchide raportul, subliniind ca "muncitorii imigranti au calificari complementare cu cele ale mainii de lucru locale", se mai arata in documet.
Pe de alta parte, un alt raport citat de "The Daily Express", autoritatile regionale au avertizat ca imigratia exercita presiuni in cinci domenii cheie: criminalitate si dezordine publica, coeziune comunitara, sanatate, educatie si locuinte. Opozitia britanica acuza Guvernul laburist de la Londra ca a incercat sa ascunda opiniei publice concluziile negative ale documentului, a dezvaluit publicatia "The Daily Express". Autoritatile locale spun ca, desi zonele lor au beneficiat economic de pe urma imigrantilor, serviciile publice au de suferit daca bugetele nu tin cont de schimbarile aparute. Potrivit ministrului Byrne, este evident ca in prezent comunitatile sunt 'instabile' si ca un 'nou echilibru' trebuie gasit intre economie si societate in general. Noua abordare va ajuta guvernul sa ia decizii in materie de imigratie intr-un mod nou, incepand cu politica fata de Romania si Bulgaria, a spus Byrne.
C.S.  
 Afisari: 158  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-17
 18:56 
Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak
 17:16 
Claudiu Saftoiu, amendat de agentii rutieri
 17:10 
Energia electrica s-ar putea scumpi, la 1 ianuarie 2008
 17:00 
Genica Boerica, pus in libertate in dosarul rambursarilor ilegale de TVA
 16:40 
Romania risca sanctiuni pentru incalcarea directivelor Uniunii Europene
1 comentariu
 16:34 
O grupare paramilitara ameninta ca va prelua controlul in Kosovo
 16:24 
Aviz pentru reamplasarea panoului cu "Tinutul Secuiesc"
 16:01 
Mungiu si Nemescu, in festivalul international de la Zagreb
 15:58 
Trafic de droguri pe aeroportul new-york-ez JFK
 15:37 
Valentin Ceausescu vrea calea amiabila pentru restituirea tablourilor
 15:11 
Salon al Ciocolatei, la Paris
 15:06 
Korodi: "Nici un spatiu verde nu poate fi modificat si nu se poate construi pe el"
 14:58 
Dosarele mineriadelor si revolutiei, din nou in atentia Procurorului General
 14:53 
Madalina Radulescu, director interimar la Departamentul Stiri din TVR
 14:47 
Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica
 14:43 
Primele concluzii in cazul mortii Patriarhului Teoctist
 14:34 
Teroristi capturati in Romania, extradati in SUA
 14:27 
Locuinte pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate
 14:07 
PD, primul pe buletinele de vot pentru euroalegeri
 13:29 
Schimb de focuri intr-un tribunal italian
 Top afisari / comentarii 
 Vaticanul dezvaluie secretele Templierilor (6069 afisari)
 Aparitie-minune a Papei Ioan Paul al II-lea (4844 afisari)
 Inginerii Mircea Badea si Dan Diaconescu (4606 afisari)
 Hagi il face praf pe Gigi (2813 afisari)
 Fericiti cei cu dosarul ars (2725 afisari)
 Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak (232 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Petru Nica (223 afisari)
 Claudiu Saftoiu, amendat de agentii rutieri (168 afisari)
 Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor (158 afisari)
 Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01338 sec.