Ziua Logo
  Nr. 4048 de luni, 1 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Ciuvica: PNL si PSD, spionate de serviciile secrete
 1 octombrie, 16:13 
Mugur Ciuvica
Dupa ce in urma cu mai bine de o saptamana Grupul de Investigatii Politice facea publice doua adrese SRI referitoare la senatorul Norica Nicolai si PNL, astazi GIP a dat publicitatii alte doua documente, apartinand Grupului de Evidenta din SRI, condus de generalul Vasile Stanciu, referitoare la PNL si la intentia PSD de a-l inlocui pe Victor Ponta din functia de secretar al Camerei Deputatilor. In replica, social-democratul Victor Ponta a declarat ca nu se simte spionat de SRI si ca documentele prezentate de GIP sunt parte a unui razboi pe care PNL il duce impotriva SRI. Organizatia condusa de Mugur Ciuvica a declarat ca cele patru originale ale documentelor vor fi depuse maine la Comisia SRI.
In opinia GIP, documentele ar constitui dovezi ca SRI face politie politica, astfel ca directorul SRI, George Maior, ar trebui sa se prezinte in fata comisiei de control nu doar cu un raport, ci si cu demisia sa si a primului-adjunct Florian Coldea.
In comunicatul GIP se subliniaza ca "activitatea de politie politica a SRI este coordonata de doi apropiati ai presedintelui Traian Basescu: generalul de brigada Vasile Stanciu, cel care, in calitate de sef al Grupul de Evidenta, semneaza cele patru adrese, si Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, care vizeaza si semneaza doua dintre adrese". GIP subliniaza ca destinatarul final al materialelor SRI este insusi seful statului, invocand o apostila de pe una dintre adrese scrisa de mana si semnata. "Notele de la SRI pe care presedintele Basescu le citeste zilnic se refera, asadar, la "afirmatiile" si "intentiile" parlamentarilor si ale partidelor politice. In calitate de beneficiar, presedintele Romaniei este si complicele SRI in activitatea de politie politica a acestei institutii", se precizeaza in comunicatul emis astazi.
Grupul de Investigatii Politice solicita, prin urmare, extinderea anchetei Comisiei parlamentare si asupra modului in care presedintele Basescu se foloseste de actiunile de politie politica ale SRI, se mai arata in acelasi comunicat.
Deputatul PSD, Victor Ponta, a declarat astazi ca nu crede ca ar fi monitorizat de SRI, asa cum sustine Mugur Ciuvica, opinand ca ceea ce face GIP este parte a unui razboi pe care PNL il duce pentru a arunca o lumina proasta asupra SRI. Ponta a spus ca a citit "biletelul" prezentat prin posta electronica de catre GIP, dar ca, din punctul sau de vedere sunt "chestii neserioase". "Ce pot sa spun din aceste presupuse documente ale SRI e ca cei de acolo fac revista presei. Acele hartii spun ca PSD intentioneaza sa ma inlocuiasca din functia de secretar, lucru ce nu e rau, pentru ca m-au pus vicepresedinte, deci m-au avansat. Toata presa stia modificarile din Biroul Permanent, deci nu mi se pare ca SRI are despre mine o informatie prea relevanta", spune Ponta.
In data de 24 septembrie, la o zi dupa primele doua adrese prezentate de GIP, directorul SRI, George Maior, a declarat in fata Comisiei parlamentare de control a SRI ca nu au existat monitorizari asupra PNL sau asupra Noricai Nicolai. Maior a recunoscut atunci existenta unei unitati SRI interne numita "Grup de Evidenta", dar a tinut sa sublinieze ca aceasta nu se ocupa cu cele mentionate de Grupul de Investigatii Politice. Directorul SRI a solicitat un termen de sapte zile pentru a prezenta rezultatele unei anchete interne referitoare la respectivele documente, de a caror autenticitate a aratat insa ca se indoieste."Resping orice prejudecata sau judecata referitoare la actiuni de politie politica, monitorizari de partide ce ar fi imputate Serviciului", a subliniat Gheorghe Maior.
ZIUA a publicat o serie de anchete referitoare la documentele prezentate de Mugur Ciuvica. Pentru mai multe detalii, accesati si:
Ciuvica a schimbat documentele http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-27&id=227157&kword=GIP
Facatura http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-26&id=227097&kword=GIP
Filiera generalului Stanciu http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-25&id=227079&kword=GIP
Alina OLTEANU  
Alte articole
  SRI recunoaste documentele lui Ciuvica    (Politica, 2007-10-10)
  Intoxicarea    (Eveniment, 2007-10-02)
  Facatura    (Eveniment, 2007-09-26)
  CNSAS a primit de la SRI material audio-video despre procesele politice ale lui Maniu ši Mihalache    (2008-05-29 16:55)
  Membrii Comisiei SRI nu-si asuma raportul privind notele lui Ciuvica    (2007-10-26 14:36)
  "Biletele" lui Ciuvica dau batai de cap SRI    (2007-10-25 18:30)
  Radu Stroe: SRI nu a facut politie politica, dar biletele apartin serviciului    (2007-10-24 18:22)
  Ciuvica a schimbat documentele    (2007-09-26 17:48)
 Afisari: 204  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-10-01
 18:41 
Vladimir Putin, premier
2 comentarii
 16:55 
Liderul PSD vede Executiv de stanga, de dreapta sau de respiratie mai larga
 14:20 
Americanii se pregatesc sa atace Iranul
2 comentarii
 13:51 
In scoala romaneasca inca se practica furtul si minciuna
 12:49 
Ticu Dumitrescu: Preotii se ascund in spatele Bisericii pentru pacatul lor
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Un mincinos la Cotroceni (4234 afisari)
 In cine dam cu piatra? Pacepa si/sau Daianu (I) (2618 afisari)
 Instigatorul (2564 afisari)
 Paunescu mai important ca Liiceanu (2049 afisari)
 Scaraotchi II sau "Taina faradelegii care lucreaza" (2, Tesaloniceni 2,7) (1999 afisari)
 Americanii se pregatesc sa atace Iranul (597 afisari)
 In scoala romaneasca inca se practica furtul si minciuna (403 afisari)
 Vladimir Putin, premier (323 afisari)
 Ticu Dumitrescu: Preotii se ascund in spatele Bisericii pentru pacatul lor (212 afisari)
 Ciuvica: PNL si PSD, spionate de serviciile secrete (204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01437 sec.