Ziua Logo
  Nr. 4043 de marti, 25 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de pranz
Reclamantul sustine ca primarul general ar fi adus Capitalei un prejudiciu de peste 1 milion de euro
Adriean Videanu, reclamat la DNA
 25 septembrie, 15:11 
Adriean Videanu (foto: Mircea PAUN, ZIUA foto)
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a fost reclamat astazi la DNA de un fost consilier municipal PSD, Doru Giugula. In plangerea formulata in numele "unor cetateni care au fost expropriati in mod injust", social -democratul ii acuza atat pe edilul sef, cat si pe directorul Directiei Infrastructura si Servicii Publice din Primarie, Gheorghe Udriste, ca ar fi falsificat o hotarare de consiliu prin care s-a decis evacuarea a 14 familii. "Udriste, mana in mana cu domnul Videanu, a falsificat aceasta hotarare, a schimbat planurile din spate si a extins expropierea pe ambele parti ale bulevardului Tudor Vladimirescu si a extins-o pe inca alte trei bulevarde - George Cosbuc, Calea Rahovei si strada Odoare", a precizat acesta. Giugula sustine ca Videanu a adus astfel Capitalei un prejudiciu de peste un milion de euro. In replica, primarul general, Adriean Videanu, a declarat ca acuzatiile lui Doru Giugulea sunt doar "un joc de imagine penibil".
Fostul consilier din Primaria Bucuresti ii acuza pe Videanu si Udriste ca ar fi falsificat o hotarare prin care s-a decis exproprierea unor familii care domiciliau pe strazile Tudor Vladimirescu, Odoarei si Calea Rahovei. Potrivit lui Giugula, cei doi oficiali au dispus exproprierea unor locuitori de pe o suprafata mai mare decat cea prevazuta in Hotararea Consiliului General (HCG) nr 61. "Era vorba de exproprierea intre strada Cernei si Calea Rahovei, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, numerele cu sot, iar prin schimbarea planurilor au extins expropierea in mod ilegal, peste Hotararea de Consiliu, pentru numerele fara sot pe Calea Rahovei, bulvardul George Cosbuc si strada Odoare pana la Soseaua Viilor", afirma acesta.
Social-democratul a adaugat ca locuitorii imobilelor in cauza l-au dat in judecata pe edilul sef al Bucurestilor. "Cetatenii au castigat. Daca nu atacau in instanta le luau casele. In aceasta expropiere abuziva intra si o casa monument istoric care, din punct de vedere legal, nu poate fi demolata decat daca se modifica legea pentru ca acea constructie e trecuta in patrimoniul orasului". Giugula sustine ca Videanu a adus orasului un prejudiciu de peste un milion de euro.
Acuzatiile lui Doru Giugula sunt doar "un joc de imagine penibil", fara sustinere juridica si superficiale, a comentat primarul general, Adriean Videanu, demersul fostului consilier general PSD. Videanu a precizat ca "asa-zisele" argumente aduse de avocatul Doru Giugula sunt false.
Doru Giugulea este unul din cei 12 consilieri ai PSD care au demisionat pe 20 septembrie din CGMB, pentru a se delimita de "escrocheriile, magariile si coruptia "Consiliului si a primarului general.
Pentru detalii, accesati site-ul ZIUA:
"PSD a parasit Primaria": http://www.ziua.net/display.php?data=2007-09-21&id=226951
REACTII LA CALD
Magda SEVERIN, redactor Departament Social:
"Dupa incercarea nereusita de saptamana trecuta de a-i pune in carca primarului general un dosar la DNA, consilierii municipali ai PSD, demisionati din aceasta calitate joia trecuta, au incercat sa-i creeze unul. Doru Giugula, liderul grupului PSD din CGMB, a fost azi la DNA sa faca o plangere penala impotriva edilului sef. Insa documentul nu a fost primit de procurori, pe motiv ca lui Giugula ii lipsea mandatul din partea celor pe care ii reprezenta. Giugula a declarat, la iedirea din sediul DNA, ca va transmite prin posta plangerea respectiva, de data aceasta cu documentatia completa".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 179  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-09-25
 17:36 
150 de state cer reducerea la jumatate a emisiilor de gaze cu efect de sera
 17:19 
Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit langa Horezu
 17:01 
Chiuariu se discrediteaza si decredibilizeaza Guvernul si Justitia
1 comentariu
 14:50 
Camera Deputatilor a decis: Castelul Bran a fost retrocedat ilegal
 14:07 
Paul Pacuraru nu s-a mai prezentat azi la DNA
1 comentariu
 14:06 
Condoleezza Rice: Independenta Kosovo poate stabiliza Balcanii
2 comentarii
 12:38 
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a ajuns la DNA
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura la ficat (6540 afisari)
 Papa Ioan Paul al II-lea a fost eutanasiat (3878 afisari)
 Detonatorul Kosovo in "Tinutul secuiesc" (3344 afisari)
 Formula sanilor ideali (2789 afisari)
 Monica 1, Macovei 2. Si pac, la anticipate! (2597 afisari)
 Chiuariu se discrediteaza si decredibilizeaza Guvernul si Justitia (280 afisari)
 150 de state cer reducerea la jumatate a emisiilor de gaze cu efect de sera (273 afisari)
 Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a ajuns la DNA (233 afisari)
 Paul Pacuraru nu s-a mai prezentat azi la DNA (195 afisari)
 Adriean Videanu, reclamat la DNA (179 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00680 sec.