Ziua Logo
  Nr. 4016 de vineri, 24 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
"Sansa unui castig la 6/49 este de unu la 13 milioane"
Directorul Loteriei vrea sa fie ministru al Apararii
 24 august, 13:47 
Liliana Ghervasuc (Ioana Carlig, ZIUA foto)
Directorul Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca "toti jucatorii se inghesuie la 6 din 49, dar sunt si alte extrageri importante", incercand sa elimine speculatiile potrivit carora extragerile ar fi trucate. Ghervasuc a recomandat amatorilor sa nu-si dea si ultimul ban pe variantele compuse, care sunt mai scumpe, in detrimentul celor simple.
Invitata, aseara, la Realitatea TV, dupa ce ZIUA a dezvaluit ca este foarte posibil ca zeci de milioane de euro ale Loteriei Romane sa ajunga sa fie administrate de Bancpost, datorita relatiei amoroase dintre directoarea companiei de stat Liliana Ghervasuc si presedintele bancii Mihai Bogza, aceasta a declarat ca este de acord sa prezinte public contractele de publicitate intre Loterie si mass-media, insa nu a acceptat sa faca public contractul sau de administrare si mandat. "Presa a luat bani de la Loterie. Da, voi face publice aceste contracte de publicitate. Chiar am decis desecretizarea acestora", a declarat, ieri, presedintele si directorul general al Loteriei, Liliana Ghervasuc.
In privinta contractului de administrare si management incheiat cu Ministerul Finantelor, Ghervasuc a declarat ca nu il va face public si ca aceasta contine doar indicatori de performanta. "Daca imi prezentati un alt director general al unei institutii a statului, care isi face public contractul, atunci il voi publica si eu. Transparenta e o prostie. Stiu ca am spus, la inceputul mandatului meu, ca voi fi total transparenta, insa am constatat ca in spatele oricarui ziar sau a oricarei televiziuni se afla un interes politic", a afirmat Ghervasuc, in emisiunea "100%". Presedintele Loteriei spune ca primeste lunar un venit net de 7.300 de lei, la care se adauga un bonus la sfarsitul anului, daca indepliniste indicatorii de performanta din contractul de management. Ghervasuc, membra a Partidului Conservator, a afirmat ca, pentru a ocupa functia de director general al Loteriei, a sustinut un interviu cu ministrul de Finante de la acea vreme, Sebastian Vladescu, la fel cum pentru a ocupa postul de presedinte al Agentiei Nationale de Control a Exporturilor, post cu rang de secretar de stat, a sustinut un interviu cu premierul Tariceanu. "Am experienta in comert exterior, CV-ul mi-a permis sa ajung in astfel de functii", a explicat Ghervasiuc. Ea a recunoscut, totusi, ca, in 2004, a intrat in politica pentru ca nu ar fi avut altfel sansa de a fi cunoscuta. "Nu aveam nici o sansa sa mi se cunoasca activitatea profesionala, sa fiu cunoscuta. De altfel, postul de secretar de stat a fost o propunere politica", a declarat presedintele Loteriei Romane.
Ghervasuc a sustinut la Realitatea TV ca este absolventa a Colegiului National de Aparare si ca isi doreste o cariera militara si functia de ministru al Apararii:" Vreau sa devin ministru al Apararii. Am tinte pe care vreau sa le ating", a spus Ghervasuc. Directorul general al Loteriei a declarat ca a clarificat regulamentul angajatilor Loteriei, asa incat fiecare dintre acestia, inclusiv conducerea, sa poata participa la jocurile de noroc organizate de Loterie.
Duminica are loc marea extragere Loto 6/49, iar potul cel mare a ajuns la aproximativ 10 milioane euro, fiind cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane. Directorul Loteriei Romane sustine ca sansa de a castiga la 6 din 49 este de unu la 13 milioane.
Pentru mai multe detalii accesati si
Inseloteria nationala http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-23&id=225640
Cumnatul Loteriei http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-24&id=225705
D. C.  
 Afisari: 369  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-24
 17:26 
Banca Mondiala critica reforma din Justitie
 16:21 
Nadia Comaneci si Dan Bittman, candidati PNL la europarlamentare
 16:20 
Predarea religiei in scoli ar putea deveni optionala
2 comentarii
 15:31 
Dioxina din Danone, sub limita maxima admisa
 14:36 
Palatul Balcic al Reginei Maria, motiv de disputa intre autoritatile bulgare
 14:29 
Interceptari telefonice ar dovedi ca un inalt functionar al Ambasadei Romane la Chisinau ar fi primit mita
 12:40 
Directorul comercial al REMIN Baia Mare, retinut de DNA pentru luare de mita
 Top afisari / comentarii 
 Filmul mortii Patriarhului (6786 afisari)
 Cand Minciuna sta cu presedintele la masa (4109 afisari)
 Diana era insarcinata, dar nu cu Dodi (4083 afisari)
 Cumnatul Loteriei (3006 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (III) (2760 afisari)
 Palatul Balcic al Reginei Maria, motiv de disputa intre autoritatile bulgare (532 afisari)
 Directorul Loteriei vrea sa fie ministru al Apararii (369 afisari)
 Nadia Comaneci si Dan Bittman, candidati PNL la europarlamentare (255 afisari)
 Banca Mondiala critica reforma din Justitie (239 afisari)
 Dioxina din Danone, sub limita maxima admisa (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00818 sec.