Ziua Logo
  Nr. 4000 de luni, 6 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PSD vrea multi functionari publici
 6 august, 15:50 
Functionar public (ZIUA foto)
Social-democratul Mircea Geoana a solicitat astazi reconsiderarea pozitiei Executivului fata de decizia de a reduce numarul salariatilor din administratia publica, concomitent cu diminuarea salariilor. "Credem ca reducerea de salarii in administratia publica si reducerea numarului functionarilor publici, mai ales la nivelul administratiei locale, este o greseala in acest moment", a precizat Geoana. Reactia PSD vine dupa ce, sambata, ministrul Muncii, Paul Pacuraru a anuntat ca vrea sa reduca numarul de angajati din institutiile publice cu 10%. Astfel, ministrul Pacuraru spera sa obtina la bugetul de stat peste 700 de milioane de euro.
Liderul social-democrat spune ca a identificat si o posibila solutie. Astfel, potrivit evaluarii facute de PSD, se pot face reduceri birocratice de peste 1%, dar printr-o mai buna gestionare a fondurilor publice.
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat sambata, la Galati, ca numarul de bugetari depaseste cu 10% necesarul si, prin urmare, spune ca se impune fie reducerea numarului acestora, fie plafonarea salariilor. Astfel, ministrul spera sa obtina la bugetul de stat peste 700 de milioane de euro. Diminuarea la capitolul resurse umane ii vizeaza doar pe bugetarii din administratia centrala si locala, nu si pe functionarii publici. Ministrul Muncii a declarat ca va incerca sa elimine platile compensatorii, deoarece acestea "incurajeaza nemunca". Persoanele concediate ar urma sa fie angajate in alte domenii.
Sindicatele: Mai bine, mai putini sefi in administratie
Liderii sindicali contesta declaratiile ministrului si le califica drept "nerealiste". "De fiecare data cand au schimbat puterea isi aduc oamenii lor in administratie si maresc numarul angajatilor tocmai cu numarul oamenilor adusi din sfera politica".
Vasile Marica (foto: Mediafax)
"Cred ca domnul Pacuraru confunda administratia publica cu invatamantul si sanatatea, care inseamna vreo 480.000 de oameni in invatamant, 382.000 de oameni in sanatate, care fac parte din segmentul bugetar, pe de o parte si mai sunt o parte din regiile subordonate primariilor, dar care nu au nici o treaba cu administratia publica. Sunt platite de la buget, dar ca societati comerciale pentru serviciul care il presteaza comunitatilor", a declarat presedintele Sindicatului Functionarilor Publici Sed Lex, Vasile Marica, citat de Rador. Sindicalistii din administratie sunt de parere ca ar trebui reduse posturile de conducere si nu numarul functionarilor publici.
Cristina STEFAN  
 Afisari: 160  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-06
 18:19 
Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului
1 comentariu
 18:16 
Profesoara Corina Vasile este nevinovata
 17:08 
Lungul drum al bugetului catre aprobare
 15:41 
Sindicatele tin cu dintii de RAPPS
 14:25 
Cod galben in sudul tarii
 12:28 
Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra
 Top afisari / comentarii 
 Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie (9020 afisari)
 Sfantul Sinod: Masoneria, dusman al lui Dumnezeu (8149 afisari)
 Secretul Patriarhului (7449 afisari)
 Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist (6835 afisari)
 Presedintele Basescu, cinism mafiot (4092 afisari)
 Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului (682 afisari)
 Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra (484 afisari)
 Profesoara Corina Vasile este nevinovata (336 afisari)
 PSD vrea multi functionari publici (160 afisari)
 Cod galben in sudul tarii (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.