Ziua Logo
  Nr. 4000 de luni, 6 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Sindicatele tin cu dintii de RAPPS
 6 august, 15:41 
Hotelul Triumf scos la licitatie de RA-APPS
ULTIMA ORA:
Departamentul de Control al Guvernului va prezenta lunea viitoare Secretariatului General al Guvernului raportul privind achizitia de catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), la preturi cu mult mai mari decat cele de pe piata, a unor echipamente pentru tiparirea de pasapoarte.
Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat ca, Departamentul de Control al Guvernului a finalizat ancheta, iar datele raportului vor fi facute publice. In urma cu aproape doua saptamani, Secretarul General al Guvernului a anuntat demiterea directorului economic, Emilia Serban si a sefului serviciului de pasapoarte, Ecaterina Savu, de la RAAPPS, pentru nereguli in negocierea si derularea unui contract de tiparire a pasapoartelor, incheiat in 2001. Contractul cu compania straina Bundesdruckerei pentru tiparirea pasapoartelor, livrarea de consumabile si a tehnicii de tiparire a suferit, pana in prezent, o serie de modificari, prin intermediul a 11 acte aditionale. Ultimul amendament adus contractului, in aprilie 2007, prevedea livrarea unor componente in valoare de peste un milion de euro, la preturi de zece ori mai mari decat pretul pietei.
---
Liderii sindicatelor din Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) acuza Guvernul si pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca desfiinteaza regia pentru a-i instraina patrimoniul si a acoperi "urmele" conducerilor anterioare ale institutiei. Intr-un comunicat transmis redactiei, reprezentantii Sindicatului Salariatilor si ai Sindicatului Liber Independent din RA-APPS sustin ca neregulile "inerente" din RA-APPS au fost determinate de directorii numiti de Executiv, nu de angajati. "Echipele de conducere a regiei, inclusiv Consiliile de Administratie, au respectat "cu sfintenie" dispozitiile forului tutelar, respectiv ale SGG si, prin extensie, ale premierului. Nici-o frunza nu s-a miscat in regie fara dispozitia, verbala sau in scris, si aprobarea forurilor superioare. Orice critica privind modul de administrare a fondului imobiliar al regiei trebuie adresata direct acestora din urma, si nu salariatilor regiei. Toate echipele de conducere, indiferent de nivelul ierarhic al acestora, au acum interesul de a-si acoperi urmele prin suprimarea fizica a acestui agent economic, adica a martorului, ultima echipa, cea actuala, avand misiunea de a ascunde gunoiul sub pres", afirma liderii sindicali.
REACTII LA CALD
Magda SEVERIN, redactor Departamentul Social:
"Liderii sindicatelor din RA-APPS se opun din rasputeri desfiintarii institutiei, denuntand Guvernul si pe premier ca au interesul sa ascunda, in acest mod, neregulile savarsite in cadrul regiei de conducerea actuala si de cele anterioare. Cu o ora inainte ca Ilie Bolojan, secretarul general al Guvernului, sa sustina, la Palatul Victoria, o conferinta de presa privind pretul de oferta pentru vanzarea prin licitatie publica a primelor imobile administrate de regie, reprezentantii sindicatelor au transmis un comunicat cu acuzatii grave la adresa lui, dar si a premierului Tariceanu.
Executivul a aprobat, in primavara acestui an, prin ordonanta de urgenta, cadrul legal care permite vanzarea prin licitatie publica cu strigare a imobilelor administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat. Seful SGG a semnat ulterior ordinul prin care imobilele administrate de RA-APPS urmeaza sa fie vandute doar prin licitatie publica deschisa, cu exceptia locuintelor de protocol, a spatiilor atribuite institutiilor publice si a imobilelor utilizate de fundatii cu statut de utilitate publica".
M.S.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-06
 18:19 
Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului
1 comentariu
 18:16 
Profesoara Corina Vasile este nevinovata
 17:08 
Lungul drum al bugetului catre aprobare
 15:50 
PSD vrea multi functionari publici
 14:25 
Cod galben in sudul tarii
 12:28 
Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra
 Top afisari / comentarii 
 Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie (9020 afisari)
 Sfantul Sinod: Masoneria, dusman al lui Dumnezeu (8149 afisari)
 Secretul Patriarhului (7449 afisari)
 Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist (6835 afisari)
 Presedintele Basescu, cinism mafiot (4092 afisari)
 Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului (682 afisari)
 Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra (484 afisari)
 Profesoara Corina Vasile este nevinovata (336 afisari)
 PSD vrea multi functionari publici (160 afisari)
 Cod galben in sudul tarii (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.