Ziua Logo
  Nr. 4000 de luni, 6 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra
 6 august, 12:28 
Trupul neinsufletit al actorului si realizatorului de emisiuni radio, Florian Pittis a fost depus la ora 12.10 in foaierul Salii Izvor a Teatrul Bulandra, pentru ca toti cei care l-au cunoscut si iubit sa-i poata aduce un ultim omagiu. Radio Romania a deschis, la sediul din str. Gral Berthelot nr.62-64, o carte de condoleante pentru toti cei care doresc sa-si exprime gandurile si sentimentele fata de cel care a fost Florian Pittis, iar la Radio3net a fost pusa la dispozitia fanilor o adresa de mail. Cateva zeci de cunoscuti si prieteni, printre care Nicu Alifantis si Virgil Iantu, s-au adunat deja pentru a-i aduce un ultim omagiu. "Boala l-a rapus intr-un moment al implinirii lui artistice exceptionale, iubit de colegi, de spectatori, de ascultatori, avand inca multe de spus in arta care l-a consacrat", se arata intr-un mesaj al UNITER. Pittis a murit ieri, la 63 de ani, la Institutul Oncologic Fundeni, in urma unei boli cumplite. Florian Pittis va fi inmormantat, maine, la cimitirul Bellu.
Angajat la Bulandra de Liviu Ciulei
Actorul Pittis a fost angajat la teatrul Bulandra chiar de catre maestrul Liviu Ciulei, care i-a propus, intr-o seara, sa inlocuiasca un actor. Dupa un timp, cand maestrul Ciulei a fost numit director la Teatrul Bulandra, Pittis a devenit membru permanent al echipei.
In prima sa aparitie pe scena teatrului, in 1961, a jucat in rolul pajului din piesa "Cum va place?" de Shakespeare, in regia lui Ciulei, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie deja director artistic al teatrului.
Ca actor, Pittis a colaborat cu mari regizori, printre care si Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu. A fost Alencon din "Elisabeta I" de Paul Foster, Alioska din "Azilul de noapte" de M. Gorki, Edmund si Jamie din "Lungul drum al zilei catre noapte" de Eugene O'Neill si Ariel din "Furtuna" de Shakespeare, toate in regia lui Liviu Ciulei.
UNITER: Pittis, artist unic in concertul de valori al teatrului romanesc
Priveghi Florian Pittis (foto: Mircea PAUN, ZIUA foto)
"Impatimit de muzica, Florian Pittis a cultivat de foarte tanar interesul pentru muzica de calitate a unei generatii intregi de oameni tineri si maturi. Iubitor de poezie, a cultivat pe scena acest gen inca de foarte tanar in spectacole cum a fost cel de muzica si poezie de la Teatrul Bulandra. A practicat spectacolul de televiziune colaborand cu regizorul Alexandru Bocanet in celebrul trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru. In anul 1992, intemeiaza (...) formatia Pasarea Colibri, continuand sa slujeasca patima sa pentru muzica si poezie. In ultima perioada a condus cu competenta si talent canalul Tineret, devenit apoi Radio3Net, cu emisiuni ascultate cu bucurie de un numar impresionant de oameni", se arata intr-un comunicat al Uniunii.
Radio Romania a deschis o carte de condoleante si o adresa de mail
Radio Romania a deschis in aceasta dimineata, la sediul din str. Gral Berthelot nr.62-64, o carte de condoleante pentru cei care doresc sa-si exprime gandurile si sentimentele fata de cel care a fost Florian Pittis.
De asemenea, a fost pusa la dispozitia fanilor artistului o adresa de mail: pittis@radio3net.ro
Artistul a incetat din viata ieri, la 63 de ani, dupa ce in urma cu cateva zile a fost internat de urgenta, in stare grava, la Institutul Oncologic din Bucuresti. Actorul suferea de cancer la prostata, iar starea lui s-a inrautatit in ultimele zile. Pittis a dorit sa se pastreze discretia asupra suferintei sale.
C.S.  
 Afisari: 484  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-08-06
 18:19 
Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului
1 comentariu
 18:16 
Profesoara Corina Vasile este nevinovata
 17:08 
Lungul drum al bugetului catre aprobare
 15:50 
PSD vrea multi functionari publici
 15:41 
Sindicatele tin cu dintii de RAPPS
 14:25 
Cod galben in sudul tarii
 Top afisari / comentarii 
 Incompatibilitatea dintre Ortodoxie si Masonerie (9020 afisari)
 Sfantul Sinod: Masoneria, dusman al lui Dumnezeu (8149 afisari)
 Secretul Patriarhului (7449 afisari)
 Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist (6835 afisari)
 Presedintele Basescu, cinism mafiot (4092 afisari)
 Medicul Parintelui Teoctist vorbeste despre cauzele mortii Patriarhului (682 afisari)
 Trupul lui Florian Pittis a fost depus la Teatrul Bulandra (484 afisari)
 Profesoara Corina Vasile este nevinovata (336 afisari)
 PSD vrea multi functionari publici (160 afisari)
 Cod galben in sudul tarii (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.