Ziua Logo
  Nr. 3995 de marti, 31 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
"Sex-ambasadoarea" se intoarce la Centrala MAE
 31 iulie, 16:25 
Manuela Vulpe (foto: Rompres)
Ambasadorul Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, revenirea la Centrala MAE, pentru clarificarea, inclusiv pe cale juridica, a unor chestiuni personale, ce ar putea leza activitatea proprie si credibilitatea ministerului. Ministerul a acceptat cererea ambasadorului. Intr-un comunicat MAE dezaproba actiunea de interceptare a corespondentei private, lucru ce contravine "inclusiv prevederilor constitutionale privitoare la viata intima si la secretul corespondentei", exprimandu-si aprecierea fata de activitatea profesionala a Manuelei Vulpe. ZIUA a publicat extrase din corespondenta oficialului, preluand documente de pe site-ul www.spiritofromania.com. O parte din corespondenta electronica este cu diplomatul Teodor Baconschi, in prezent consilier prezidential, propus ambasador in Franta, iar alta cu Dorin Marian, consilier al premierului. Corespondenta cu Baconschi contine si referiri la o posibila relatie intima, iar in cea cu Dorin Marian ambasadorul roman se intereseaza despre o lege care ofera chiriasilor din imobilele RA-APPS dreptul de preemptiune la vanzarea acestora.
Potrivit unui comunicat transmis de MAE, seful diplomatiei romane a luat act si a acceptat solicitarea Manuelei Vulpe. Sursa citata precizeaza ca publicarea in presa a corespondentei private a ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, reprezinta o chestiune personala care se impune a fi solutionata de reprezentantul tarii noastre la Ciudad de Mexico si nu interfereaza cu activitatea profesionala a ambasadorului roman, recunoscuta si apreciata de conducerea MAE. ''Ministerul Afacerilor Externe reitereaza dezaprobarea ferma a actiunii de interceptare a corespondentei private, fapt care contravine inclusiv prevederilor constitutionale privitoare la viata intima, familiala si privata si la secretul corespondentei'', precizeaza comunicatul de presa.
Corespondenta privata a Manuelei Vulpe a fost publicata pe site-ul www.spiritofromania.com de catre Laurentiu Fulga, rezident in Australia, unde aceasta a fost ambasador inainte de a fi numita in Mexic. Fulga, care este prieten cu fostul consul al Romaniei la Sidney, Ovidiu Grecea, a fost acuzat ca a violat corespondenta privata a Manuelei Vulpe. Acuzatiile se bazeaza pe faptul ca intre Manuela Vulpe si Ovidiu Grecea exista un conflict datand din perioada in care ambii erau la post in Australia. Fulga a negat acuzatiile, sustinand ca a primit corespondenta Manuelei Vulpe pe e-mail de la o adresa necunoscuta, iar Grecea a declarat ca nu are nici-o legatura cu acest scandal.
Pentru mai multe detalii accesati si
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-26&id=224445
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-27&id=224499
REACTII LA CALD
Doru DRAGOMIR, sef Departament Servicii Secrete
''Revenirea la cerere in centrala MAE a doamnei ambasador Vulpe demonstreaza ca ministrul de Externe nu doreste sa isi faca ordine in propria ograda. Ba mai mult, ii ofera doamnei Vulpe posibilitatea de a-si rezolva problemele locative fara a mai apela la posta electronica. Fiind in Bucuresti, doamna ambasador se poate intalni direct cu amicii de la Cotroceni si de la Palatul Victoria pentru a face presiuni ca apartamentul pe care il are de la RA-APPS sa nu ramana in circuitul locuintelor de serviciu. Numai asa ar putea sa-l cumpere la pret special, ca pentru bugetari. Eventual ii mai trimite ceva dolari iubitul din Australia care i-a virat pana acum mii de dolari doamnei ambasador pentru prestarea unor servicii numai de ea stiute.
Astept cu interes sa aflam cine a fost persoana sau institutia care a spart mailul doamnei ambasador''.
 Afisari: 416  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
In poza aceasta arata mai bine decat in realitate,   de Raquel
Eeeh.. Coana Vulpe.. Asadar CATI "Consuli Onorifici" cu Pasapoarte Diplomatice Romanesti   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-31
 18:01 
CNA-ul nu mai vrea propaganda comunista
1 comentariu
 15:39 
Armata britanica paraseste Irlanda de Nord dupa 38 de ani
 15:33 
Teoctist va fi inmormantat vineri la Catedrala Patriarhala
 15:18 
Michelangelo Antonioni a incetat din viata
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Testamentul Patriarhului (6920 afisari)
 Bodyguardul lui Hitler a implinit 90 de ani (3893 afisari)
 Miliardarul care stie sa traiasca (3818 afisari)
 Onoarea nereperata a domnului Patapievici (3021 afisari)
 Pittis, in stare grava (2587 afisari)
 "Sex-ambasadoarea" se intoarce la Centrala MAE (416 afisari)
 CNA-ul nu mai vrea propaganda comunista (392 afisari)
 Teoctist va fi inmormantat vineri la Catedrala Patriarhala (212 afisari)
 Armata britanica paraseste Irlanda de Nord dupa 38 de ani (124 afisari)
 Michelangelo Antonioni a incetat din viata (108 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.