Ziua Logo
  Nr. 3994 de luni, 30 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PD trage de timp in cazurile Murgeanu si Marinescu
 30 iulie, 16:32 
Adriean Videanu (foto: Mircea PAUN)
In lipsa presedintelui democratilor, Emil Boc, cel care a iesit la rampa pentru a anunta deciziile partidului in cazurile Razvan Murgeanu si Marius Marinescu, a fost Adriean Videanu. Presedintele executiv al PD a declarat, la sfarsitul sedintei Biroului Permanent National (BPN), ca situatia viceprimarului Capitalei Razvan Murgeanu este, in prezent, o problema a CNSAS. ''Am discutat de dimineata cu Murgeanu, iar din afirmatiile acestuia nu a reiesit ca a facut politie politica. Asteptam punctul de vedere al CNSAS'', a precizat Videanu. Surse din cadrul Colegiului sustin ca viceprimarul a dat Securitatii doar informari de serviciu si nu note informative "in sensul de politie politica", fapt pentru care, cel mai probabil, acesta va primi, la momentul la care dosarul sau va fi analizat, doar o decizie de necolaborare. Referindu-se la cazul senatorului democrat Marius Marinescu, amenintat cu excluderea din partid pentru declaratiile facute cu privire la Parcul Bordei, Adriean Videanu sustine ca situatia acestuia se va discuta ''la momentul oportun'', deocamdata neexistand un raport al Comisiei de Etica si Litigii pe acest subiect. Intre timp, Marinescu sustine ca a primit mai multe oferte de a se alatura altor partide si spera ca binele va invinge, iar coruptii din PD isi vor da demisia.
"Cazul Murgeanu este o problema a CNSAS. Asteptam punctul de vedere al CNSAS. Am vazut si explicatiile domnului Razvan Murgeanu. Nu se incadreaza, din explicatiile, domniei sale, ca ar fi facut politie politica", a spus presedintele executiv al PD. Intrebat ce se va intampla daca CNSAS va da verdict de politie politica, liderul democrat a raspuns: "Partidul, pentru orice membru pentru care CNSAS se va pronunta ca a facut politie politica, va renunta la serviciile lui in interiorul partidului". Videanu a mai spus ca a angajamentul semnat de Murgeanu in timpul studentiei, "la un moment dat, poate fi de inteles".
Surse din cadrul Colegiului au declarat, pentru Rompres, ca dosarul lui Razvan Murgeanu va fi analizat in momentul in care se vor afla pe rol cazurile primarilor si viceprimarilor si cand vor fi indeplinite toate conditiile legate de primire a corespondentei de la detinatorii de arhive. Aceleasi surse au mentionat ca nu pot preciza perioada in care CNSAS va studia dosarele primarilor si viceprimarilor, dar procedura de verificare in cazul acestora va avea loc, deoarece este vorba despre categorii ce trebuie cercetate din oficiu.
Marius Marinescu (foto: Mircea PAUN)
Marinescu: Coruptii din PD trebuie sa-si dea demisia
Intr-un interviu acordat Rompres, senatorul democrat a declarat ca a primit mai multe oferte de a se alatura unor partide, insa el doreste sa-si continue activitatea in cadrul PD. Parlamentarul a adaugat ca, in cazul in care se va decide excluderea sa din partid, va analiza ofertele care i-au fost facute, dar pentru inceput va ramane senator independent. ''Eu totusi sper ca binele sa invinga. Coruptii din PD trebuie sa-si dea demisia'', a adaugat Marius Marinescu.
Senatorul Marinescu ar putea fi sanctionat pentru ca, alaturi de senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, a initiat un proiect de lege pentru ca terenul din Parcul Bordei, detinut de Costel Constanda, sa fie declarat de utilitate publica. Marinescu a participat, de asemenea, la o serie de manifestari publice pentru salvarea Parcului Bordei alaturi de primarul PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie. De asemenea, senatorul a incalcat o dispozitie interna a PD din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, potrivit careia democratii care participa la dezbateri televizate trebuie sa aiba in prealabil acceptul conducerii partidului. Sanctionarea parlamentarului ar putea fi motivata de incalcarea Statutului PD, ceea ce ar putea duce chiar la excluderea acestuia din partid.
Pentru mai multe detalii accesati si
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-30&id=224585
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-06-30&id=223169
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-09&id=223611
REACTII LA CALD
Adrian ILIE, redactor Departament Politica Interna:
''Razvan Murgeanu beneficiaza inca de sustinerea PD, datorita faptului ca viceprimarul i-a asigurat pe liderii partidului ca, in afara angajamentului dat Securitatii, in dosarul sau de la CNSAS nu exista nici o dovada ca ar fi facut politie politica''.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-30
 18:12 
Moartea Patriarhului
3 comentarii
 17:14 
Germania ezita in privinta deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari
 16:11 
Ministrul Educatiei vrea sa scape elevii de chinul testelor nationale
 15:58 
Salariatii lezati pot cere daune patronilor
 15:25 
A murit Ingmar Bergman
 13:52 
Florian Pittis, internat in stare grava la Institutul Oncologic
5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Beslan: inregistrarea video care acuza Moscova (4111 afisari)
 Desertul Romania (3088 afisari)
 Un nou chix al diplomatiei romanesti (2923 afisari)
 Bani picati din cer (2847 afisari)
 Abramovici e zgarcit (2687 afisari)
 Moartea Patriarhului (819 afisari)
 Florian Pittis, internat in stare grava la Institutul Oncologic (566 afisari)
 A murit Ingmar Bergman (137 afisari)
 Germania ezita in privinta deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari (91 afisari)
 PD trage de timp in cazurile Murgeanu si Marinescu (83 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00869 sec.