Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Presedintele a tinut sa faca o baie de pensionari
Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!"
 27 iulie, 17:00 
Traian Basescu la intalnirea cu pensionarii (foto: Ioana CARLIG, ZIUA foto)
ULTIMA ORA
Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru sustine ca ''Traian Basescu ridica exclusiv din motive electorale subiectul surselor de majorare a pensiilor, pentru ca altfel discutia este un nonsens''. ''Noi am prezentat in zeci de ocazii sursele, iar in momentul de fata guvernul face partea tehnica, adica documentele si hotararile de guvern care sa pregateasca majorarea pensiilor. Guvernul garanteaza cresterea pensiilor si nu era necesara interventia presedintelui pentru acest lucru. Exista resursele financiare desi domnul presedinte este preocupat de deficitele bugetului de asigurari sociale. In 2006 am avut excedent, in 2007 a fost excedent si in 2008 vom termina tot in excedent'', a declarat Pacuraru, preluat de Rompres.
---
Presedintele Traian Basescu a facut azi o baie de... pensionari. Nu i-a placut la fel de mult ca baile de multime. Leoarca de transpiratie, seful statului le-a vorbit celor prezenti la primul Congres al Federatiei Asociatiilor de Pensionari din Romania, la care a tinut sa fie prezent. "Va asigur ca dorinta ca aceasta lege sa se aplice nu este numai a mea, toate partidele doresc marirea pensiilor si, de aceea, nu inteleg ezitarile de a ne aseza la masa pentru a identifica sursele pentru cresterea pensiilor", a rostit de la tribuna salii seful statului. "In mine veti avea un sustinator /../ Este o problema de responsabilitate si toti avem obligatia sa venim in fata dumneavoastra si sa va asiguram ca daca se schimba Guvernul nu inseamna ca nu se mai aplica Legea", a mai afirmat Basescu. Seful statului a afirmat ca isi doreste o lege viabila, "care sa genereze un fond de pensii sustenabil care sa nu intre in colaps in 2010 sau 2011". In replica la declaratiile pline de suport pentru cauza varstei a treia, pensionarii l-au cadorisit pe Traian Basescu cu macheta unui avion, aluzie la innoirea parcului aviatic prezidential. Concluzia intalnirii a fost ca presedintele sustine unificarea sistemului de pensii si de salarii.
"Sunt un adept fara rezerve al sistemului unic de calculare a pensiilor, la fel cum trebuie unificat si sistemul de salarizare", a adaugat presedintele, pentru ca sa nu mai existe situatii in care unii primesc la pensie 80% din salariu, iar altii mult mai putin. In plus, salariile difera chiar si de la un minister la altul", a afirmat, plin de initiativa, seful statului.
In cadrul reuniunii oficiale de astazi, prima de acest gen din Romania, presedintele s-a declarat de acord cu consolidarea statutului pensionarilor prin infiintarea unei federatii, "un pas extrem de important in a va constitui intr-un partener puternic in negocierile cu autoritatile statului".
Basescu a cerut din nou Guvernului sa prezinte sursele de finantare pentru creseterea pensiilor. "Sper sa se iasa din zona dezbaterii demagogice si fara cifre pentru a identifica sursele". Seful statului a spus chiar ca aceasta problema il intereseaza mult pentru ca, chiar daca se intalneste destul de rar cu reprezentantii pensionarilor, "cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!".
Traian Basescu a dat glas intr-un mod original motivului pentru care cere Guvernului sa explice de unde va lua bani pentru majorarea pensiilor. "Mandatul meu se termina in decembrie 2009. Nu vreau sa fiu cel caruia, in 2009, ii veti spune: domnule presedinte, ne-ati mintit".
Pensionarii i-au dat lui Basescu un avion de jucarie
Presedintele a primit de la pensionari un avion de jucarie, aluzie la informatiile vehiculate in presa in legatura cu achizitia unei aeronave superperformante de catre Romavia pentru Administratia Prezidentiala. Vizibil deranjat de asociere, seful statului a subliniat ca zboara cu un avion vechi de 33 de ani si ca nu este normal sa fie politizata o astfel de intalnire cu pensionarii.
Primul Congres al pensionarilor din Romania
"Federatia Asociatiilor Pensionarilor din Romania (FAPR) si Alianta Pensionarilor din Romania au organizat azi primul Congres al organizatiilor sindicale ale pensionarilor, in vederea constituirii unei structuri nationale reprezentative, ca principala forta de dialog cu Executivul", a declarat Dumitru Dinca, presedinte executiv al FAPR, citat de Antena3.
Pensionarii cer aplicarea unui sistem unitar de calcul al pensiilor in Romania si eliminarea discriminarilor intre diferite categorii sociale pensionate in urma unor legi speciale.
Pentru detalii despre Legea pensiilor, accesati site-ul ZIUA:
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-07-19&id=224124
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-07-17&id=224030
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-07-07&id=223567
http://www.ziua.net/news.php?id=701&data=2007-07-18
REACTII LA CALD
Roland Catalin PENA, redactor sef adjunct:
"Este posibil ca acest congres sa fi fost organizat chiar de catre apropiatii presedintelui Basescu pentru a-i da acestuia posibilitatea sa-si explice pozitia fata de promulgarea legii pensiilor. Basescu, in mod cert, a mai castigat astazi cate ceva in sondaje".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 317  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-27
 16:24 
Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua
 15:22 
Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei
1 comentariu
 15:21 
Alerta dupa o lovitura de stat intr-un stup
 15:13 
Astronautii NASA se urca beti la bord
 14:07 
SUA mentin vizele pentru romani
2 comentarii
 13:51 
Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01111 sec.