Ziua Logo
  Nr. 3972 de miercuri, 4 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala
 4 iulie, 16:20 
Astazi se implinesc 231 de ani de la adoptarea Declaratiei de Independenta a SUA. Cu acest prilej, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti organizeaza in Capitala Romaniei un amplu program de festivitati. Din cauza manifestarilor, traficul rutier din zona de nord a Capitalei va fi intrerupt timp de patru ore.
Ziua Nationala a Americii va fi sarbatorita in acest an cu mare pompa in centrul Bucurestilor. La amplul program de festivitati, care vor fi prezidate de ambasadorul Nicholas Taubman, vor participa presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si alte personalitati ale vietii politice, culturale si de afaceri din Romania.
Mesajul ambasadorului SUA catre romani
Cu ocazia Zilei Americii, ambasadorul Nicholas F. Taubman le-a adresat romanilor un mesaj, in care le-a spus ca ''suntem departe de a fi perfecti, dar inca ne straduim sa atingem acest tel si acum, dupa 231 de ani''. Ambasadorul american a salutat faptul ca va putea acum sa sarbatoreasca ziua de 4 iulie ''intr-o Romanie care face parte din Uniunea Europeana - lucru pe care Statele Unite l-au promovat de multa vreme''. Taubman a tinut de asemenea sa precizeze ca relatiile bilaterale romano-americane nu se rezuma doar la cooperarea in domeniul apararii si securitatii: ''In fiecare luna, un numar tot mai mare de companii americane vin in Romania''.
Bucurestii sarbatoresc alaturi de America
In vederea organizarii manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii, circulatia pe bulevardul Kiseleff, intre Arcul de Triumf si strada Arhitect Ion Mincu, va fi inchisa astazi intre orele 17.00 si 21.00.
Brigada de Politie Rutiera a Capitalei le-a adus soferilor la cunostiinta ca au posibilitatea de a apela la mai multe rute ocolitoare. Acestea sunt de la Arcul de Triumf, pe bulevardul Maresal Constantin Prezan, Piata Charles de Gaulle si Bulevardul Aviatorilor. O a doua ruta ocolitoare este prin strada Alexandru Constantinescu, pe strada Clucerului, cu iesire in bulevardul Ion Mihalache.
Circulatia din zona se desfasoara deja cu dificultate, dat fiind ca traficul rutier pe doua importante artere rutiere din apropiere - soseaua Stefan cel Mare si Bulevardul Iancu de Hunedoara - a fost restrictionat, timp de jumatate de an, doar pe o singura banda de circulatie.
De asemenea, municipalitatea a decis in aceeasi perioada si inchiderea partiala a pasajului Obor - principala cale de legatura intre soseaua Mihai Bravu si soseaua Stefan cel Mare - unde vor incepe lucrari de reconfigurare a retelei liniilor de tramvai.
Concert in Cismigiu
Sarbatorirea Zilei Americii va continua si maine. Pentru 5 iulie este anuntat un concert extraordinar care va fi sustinut de orchestra Fortelor Navale SUA in Europa, ''The Diplomats'', in foisorul din Parcul Cismigiu. Potrivit Rompres, evenimentul este organizat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Centrul Cultural American.
REACTII LA CALD
Anne Marie LUPASCU, redactor Departament Politica Externa:
''In timp ce, la sediul ambasadei SUA din Bucuresti pregatirile sunt pe ultima suta de metri, peste Ocean, presedintele Bush este asteptat sa sustina discursul de 4 Iulie. Pentru americanul de rand, Ziua Independentei inseamna relas, un bun prilej de a afisa celebrele ''stars and stripes'', ''barbecues'' si impresionante focuri de artificii''.
Alina OLTEANU  
 Afisari: 106  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-07-04
 16:58 
Premierul nu renunta la majorarea pensiilor
1 comentariu
 15:27 
Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei
1 comentariu
 15:26 
Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa
 15:21 
Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii"
 Top afisari / comentarii 
 Basescu acuza complotul Hrebenciuc-Olteanu-Verestoy si vrea Guvern&premier PD (2884 afisari)
 Grupul-varza de la Cluj (2135 afisari)
 Cea mai scumpa camera de hotel din lume (1912 afisari)
 Cacealmaua Vampirului (1847 afisari)
 Bill Gates detronat (1649 afisari)
 Pavarotti pregateste un album de muzica religioasa (258 afisari)
 Premierul nu renunta la majorarea pensiilor (202 afisari)
 Voronin si Putin se plang unul altuia de atitudinea Romaniei (114 afisari)
 Ziua Americii, sarbatorita cu fast in Capitala (106 afisari)
 Diplomatii romani din Marea Britanie au ajuns pe ''Lista rusinii" (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.