Ziua Logo
  Nr. 3952 de luni, 11 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Tanasescu si Ivanovici - exclusi din PRM pe motive financiare
 11 iunie, 15:58 
Dan Claudiu TANASESCU (Foto: Mircea PAUN)
Biroul Permanent al PRM a decis excluderea din partid a lui Dan Claudiu Tanasescu si Bebe Ivanovici, care "se fac vinovati de incalcarea obligatiilor statutare", conform unui comunicat de presa. PRM nu face nici-o alta precizare. Adevarul care se ascunde in spatele acestui anunt "alb" este ca seful PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a dat afara din partid pe senatorul Dan Claudiu Tanasescu pe motiv ca ex-primarul pesedist din Mogosoaia "l-a tepuit cu bani" si "a votat intentionat de doua ori la motiunea anti-Macovei pentru a fi primit in PD", au precizat, pentru ZIUA, surse de la varful partidului. La pachet cu Tanasescu, a fost dat afara si fostul baron PSD, devenit membru PRM de aproximativ o luna de zile, Bebe Ivanovici. Acesta din urma a fost exilat pe motiv ca a fost adus in partid de Tanasescu, si nu oricum, ci in calitate de "un nou finantator" al PRM.
Sursele politice citate ne-au explicat ca fiul lui Tanasescu este directorul firmei Unicorn, ce detine licenta asupra postului de televiziune peremist Cosmos TV. "Exista doua firme in spatele postului de televiziune: "Unicorn", firma condusa de fiul lui Tanasescu si "Cosmos", inregistrata pe numele lui Vadim. Tanasescu l-a tepuit cu multi bani pe Tribun trecand pe registrul "Unicorn" toate contractele de publicitate ale televiziunii. Daca fiul senatorului a luat banii de publicitate, firmei lui Vadim nu i-a ramas decat sa plateasca datoriile postului", ne-au explicat sursele ZIUA. Acestea au adaugat ca, pe langa motivatia financiara, Tribunul l-a dat afara pe Tanasescu invocand si un motiv politic. Desi a fost un apropiat al lui Vadim si unul dintre principalii finantatori ai PRM, Tanasescu a negociat in repetate randuri trecerea sa la democrati sau la conservatori. Unul dintre momentele vizibile a fost atunci cand a votat de doua ori la motiunea anti-Macovei, pentru a i se declara nul rezultatul.
Dan Claudiu Tanasescu este senator de Dambovita. Tanasescu era, de asemenea, presedintele filialei Ilfov a PRM, membru in Consiliul National al partidului. Intre 1990 - 2004, a fost primarul localitatii Mogosoaia (judetul Ilfov).
Constantin Bebe Ivanovici, fost social-democrat, lider al filialei PSD din Ilfov, trecuse la PRM in urma cu aproximativ o luna de zile.
Pentru mai multe detalii, cititi articolul semnat de Razvan GHEORGHE din editia de maine!
REACTII LA CALD
Mihai TOADER, sef Departament Politica Interna:
"Liderul PRM Vadim Tudor a luat masura excluderii din partid a lui Dan Claudiu Tanasescu si a lui Bebe Ivanovici, nu pe motive doctrinare, ci din considerente financiare. Tanasescu se face vinovat in fata Tribunului de a-i fi papat banutii prin intermediul celor doua firme. Mai mult, este posibil ca liderul PRM sa ramana si fara licenta TV, intrucat aceasta a fost acordata pe una dintre firmele fiului lui Tanasescu.
Si ca sa nu plece cu mana goala, CV Tudor i l-a pus in brate si pe Bebe Ivanovici, parlamentar adus in barca PRM tot de Tanasescu."
A.Gh.  
 Afisari: 222  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-06-11
 15:59 
PD-ul pare sa se fi resemnat in privinta motiunii
1 comentariu
 15:53 
Zsolt Nagy, suspendat din functie prin decret prezidential
 Top afisari / comentarii 
 Vicleanul (4280 afisari)
 Solutia letala Basescu (3087 afisari)
 Adrian Pintea (1954-2007) (2420 afisari)
 Afacerile primarului de Alba Iulia (2299 afisari)
 Lupte de strada la Gay Fest 2007 (2223 afisari)
 Tanasescu si Ivanovici - exclusi din PRM pe motive financiare (222 afisari)
 PD-ul pare sa se fi resemnat in privinta motiunii (180 afisari)
 Zsolt Nagy, suspendat din functie prin decret prezidential (87 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01102 sec.