Ziua Logo
  Nr. 3942 de miercuri, 30 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Microsoft prezinta computerul in forma unei masute de cafea
Surface, calculatorul fara mouse si tastatura
 30 mai, 16:38 
Foto: Rompres
Microsoft Corp. va prezenta, azi, un nou model de computer plat, in forma unei masute de cafea, acest produs reprezentand un nou pas catre viziunea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care doreste dispozitive de control mai naturale decat mouse-ul si tastatura, informeaza BBC.
Microsoft Surface, care are un ecran de 30 de inci acoperit de o suprafata de plastic tare, permite clientilor sa atinga si sa miste obiectele de pe ecran pentru a realiza o gama larga de actiuni, de la pictura cu degetul sau jocuri, pana la a face o comanda pentru alimente folosind un meniu virtual.
Dispozitivul va recunoaste si diferite obiecte plasate pe suprafata sa, astfel incat utilizatorii de telefoane mobile vor putea cumpara sonerii sau, de exemplu, un grup de persoane va putea viziona pozele din memoria unui aparat foto digital, care a fost plasat pe suprafata dispozitivului propus de Microsoft.
Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca va produce singur acest dispozitiv, urmand a-l vinde mai intai doar companiilor, urmand a introduce pe piata primele modele incepand cu luna noiembrie in hotelurile Sheraton, cazionurile Harrah's, magazinele T-Mobile si anumite restaurante.
Pretul acestui dispozitiv va fi intre 5.000 si 10.000 dolari, insa Microsoft planuieste sa reduca pretul in urmatorii 3-5 ani, urmand a propune mai multe versiuni ale Microsoft Surface.
"Potentialul acestei interfete este imens", a declarar un analist al Directions on Microsoft, Matt Rosoff. "Din momentul in care poti instala diferite aplicatii pe acest dispozitiv, potentialul este practic nelimitat", a adaugat acesta.
Intr-o demonstratie, Microsoft a plasat o camera foto digitala cu conectivitate wireless pe acest dispozitiv.
Microsoft Surface a recunoscut camera foto si a trimis imediat pozele stocate in memorie pe ecranul propriu, permitand persoanelor din jur sa le observe, sa le editeze, sa le mareasca sau sa le micsoreze prin simpla deschidere sau inchidere a degetelor.
Un client poate plasa telefonul propriu pe acest dispozitiv, care va recunoaste imediat parametrii telefonului si datele despre posesor, prezentand aceste informatii pe ecran.
Pentru a face o comparatie directa, se poate plasa un alt telefon pe acest dispozitiv, Microsoft Surface recunoscand-ul si oferind date comparative despre acesta.
REACTII LA CALD
Adrian ENCULESCU, redactor ZIUA online:
"Bill Gates are prea multi bani si nu are ce face cu ei. Asteptam o "masuta de cafea" care sa faca cafea... Cine stie ce ne va mai aduce viitorul."
A.Gh.  
 Afisari: 147  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Reactia la cald e mai buna decat vestea , ha-ha!   de Nababul123
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-30
 16:39 
Basescu la ''trei-doi-doi''
5 comentarii
 16:22 
Si totusi, Verestoy a fost la sedinta
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Rafuiala in PNL (2827 afisari)
 Basescu si cozile sale de topor (2521 afisari)
 Magistratura masluita (1847 afisari)
 Rusia provoaca scutul american (1605 afisari)
 Proiectul lipsa (1404 afisari)
 Basescu la ''trei-doi-doi'' (563 afisari)
 Surface, calculatorul fara mouse si tastatura (147 afisari)
 Si totusi, Verestoy a fost la sedinta (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00675 sec.