Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno)
-- Distributia: Ivana Baquero,Doug Jones, Ariadna Gil,Imagine:Bernat Vilaplana Montaj: Bernat Vilaplana Regia: Guillermo del Toro
 29 martie, 16:13 
Afisul filmului
In ultimii ani, productii ca "Stapanul Inelelor" sau "Harry Potter" au umplut salile de cinema din intreaga lume. S-a creat deja o moda si, dupa modelul celor doua super trilogii, au aparut zeci de filme care pornesc de la vechi mituri pe care le transforma dintr-o perspectiva moderna.
"Labirintul lui Pan" este o poveste fantastica, careia Guillermo del Toro reuseste sa ii confere unicitate in filmul sau. Regizorul mexican acorda o importanta mai mare povestii, si nu neaparat efectelor speciale. In comparatie cu episoadele din "Stapanul inelelor", "Labirintul lui Pan" pare o productie cu buget redus. Fiecare dintre efectele speciale folosite aici are rolul de a pune in valoare povestea si nu distrage atentia spectatorului de la posibilele hibe ale scenariului. Fiecare element de la peisaje, de la decoruri interioare pana la costume au fost atent alese pentru a se obtine maximum de efect cu cat mai putine resurse. Culorile sunt sumbre si cele mai multe cadre se desfasoara noaptea.
In anii '30, odata cu venirea fascismului la putere, o noapte lunga s-a asezat peste Europa si apoi pe intreaga lume. Generalul Franco preia conducerea in Spania. Intamplarile din "Labirintul lui Pan" sunt plasate in spatiul iberic. Personajul principal al filmului este Ofelia, o fetita de 11 ani care este adusa impreuna mama ei intr-o casa din munti. Tatal ei vitreg este un sangeros ofiter al noii puteri care cauta sa distruga grupurile de partizani din acea padure. In aceasta lume intunecata, Ofelia isi cauta refugiul intr-un univers fantastic. Casa in care locuieste are alaturi un labirint, iar aceasta constructie magica va fi locul de intalnire al fetitei cu personaje ireale.
Intr-un interviu, Guillermo del Toro spunea ca filmul sau imprumuta ceva din imageria tablourilor lui Goya. La nivel narativ "Labintul lui Pan" se inspira din vechile basme germane adunate de Fratii Grimm. In acea vreme povestile aveau o doza de cruzime, care se intalneste si in aceasta pelicula. Lumea imaginara care isi trage din vechile mituri germane are un corespondent in barbaria care cuprinsese Spania acelor ani si astfel cele doua planuri din film, cel real si cel fantastic, se completeaza creind o poveste unitara.
Acest ultim lung metraj al lui Guillermo del Toro reprezinta reintoarcerea sa la filmele spaniole. Chiar daca e produs de Warner Bros, "Labirintul lui Pan" se vrea a fi o revenire la universul sau personal. In Statele Unite a mai realizat doua productii care nu ii apartin propriu-zis, Hellboy este realizat dupa o serie de benzi desenate si Blade II este continuarea unui horror de succes.
Labirintul lui Pan (2006)
El laberinto del fauno
Hellboy - Eroul scapat din Infern (2004)
Hellboy
Blade II (2002)
Blade II
Spectrul razbunarii (2001)
El Espinazo del Diablo (The Devili's Backbone)
Mimic (1997)
Mimic
Vlad BASALICI  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-03-29
 18:36 
Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra"
 16:14 
Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede
 16:14 
Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00747 sec.