Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
CSAT cu scantei
 28 martie, 16:02 
Sedinta CSAT
ZIUA va prezinta, in editia sa de maine, cateva din punctele fierbinti aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT). Proiectele de lege referitoare la Legea securitatii nationale, infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor (ANIC), organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii (SRI) si organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe (SIE), precum si subiectul retragerii trupelor romanesti din Irak, reprezinta numai o parte din temele de interes national ce se vor a fi rezolvate in cadrul CSAT. In premiera, seful Executivului va avea posibilitatea sa voteze "la doua maini", in calitate de vicepresedinte al CSAT si in cea de ministru interimar de Externe. Un punct de maxim interes pentru opinia publica il va reprezenta atitudinea pe care o vor avea amfitrionii principali ai intalnirii, presedintele Basescu si premierul Tariceanu, cunoscut fiind faptul ca cei doi evita sa comunice in mod direct.
Tabere SRI si SIE
Cele doua tabere prezente maine la CSAT vor incerca sa aplice tacticile cele mai bune, pentru a-si putea impune punctele de vedere. Astfel, vor fi, pe de o parte, Traian Basescu, sefii serviciilor secrete si democratii care fac parte din CSAT vor sustine variantele intocmite de specialistii din serviciile de informatii, iar pe de alta parte, premierul Tariceanu si ceilalti membrii CSAT liberali vor incerca sa-si impuna propriile proiecte de lege.
Sedinta CSAT va inregistra si o premiera deoarece Tariceanu va avea posibilitatea sa voteze "la doua maini", in calitate de vicepresedinte al CSAT si in cea de ministru interimar de Externe.
Este vorba, in principal, de proiectele de lege referitoare la Legea securitatii nationale, infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, organizarea si functionarea SRI si organizarea si functionarea SIE.
Basescu, asteptat sa anunte retragerea soldatilor din Irak
Seful statului va anunta in cadrul sedintei mentionate retragerea din Irak a celor 100 de militari romani care actioneaza la Basra sub mandat ONU. Decizia chemarii acasa a contingentului romanesc, destinat protectiei personalului si locatiei misiunii ONU, s-a luat dupa ce ieri au fost finalizate consultarile cu aliatii NATO.
Alte teme
Alte subiecte de dezbatere aflate pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt cele legate de organizarea, pregatirea si desfasurarea luptei impotriva terorismului, strategia de contracarare a actiunilor care genereaza efecte negative asupra protejarii si conservarii patrimoniului cultural national, raportul privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse in 2006, masuri intreprinse, masuri de refacere a obiectivelor afectate si pentru diminuarea sau evitarea pagubelor in perspectiva, Raportul privind starea tehnica si functionala a constructiilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor, rezultate in urma verificarilor efectuate in perioada 4 septembrie - 30 noiembrie 2006, si o informare privind stadiul implementarii acquis-ului comunitar in domeniul protectiei mediului inconjurator.
Cititi pe larg in editia ZIUA de maine materialul semnat de Doru Dragomir!
REACTII LA CALD
Doru DRAGOMIR, sef Departament Servicii Secrete:
"O sedinta care se va desfasura cu glontul pe teava. Nu stiu insa cine va fi vanatorul si cine va fi vanatul. Sper ca sala in care se intrunesc membrii CSAT sa fie bine antifonata pentru a nu ajunge la urechile ziaristilor schimburile de replici dintre membrii celor doua tabere ce se vor certa maine la Palatul Cotroceni".
C.S.  
 Afisari: 113  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-03-28
 17:11 
Alianta DA mai supravietuieste o zi
1 comentariu
 15:59 
Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00793 sec.