Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Guvernele roman si bulgar dezmint interceptarea telefoanelor
 22 februarie, 16:18 
Stamen Stancev (foto: Lucian CURELARIU)
Guvernele roman si bulgar au dezmintit informatiile conform carora premierul Calin Popescu Tariceanu l-ar fi avertizat pe omologul sau bulgar ca serviciile secrete romane su austriece au interceptat intamplator convorbiri ale unor ministri bulgari. Conform informatiilor aparute in presa bulgara, interceptarile ar avea legatura cu ancheta in cazul Stamen Stancev, personaj devenit celebru prin dosarul privatizarilor din domeniul energiei.
''Informatiile preluate de pe fluxul agentiei bulgare de presa Frog News si prezentate astazi in mass-media sunt pure fabulatii'', se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului. La randul sau, departamentul de comunicare al Guvernului de la Sofia a declarat, pentru NewsIn, ca premierul bulgar Serghei Stanisev nu a primit nici o scrisoare de la omologul sau roman referitoare la interceptarile convorbirilor unor ministri bulgari de catre serviciile secrete romane: ''Nu avem nici o informatie despre o astfel de scrisoare''. In plus, ofiterul de presa bulgar a explicat ca mass-media bulgare nu au acordat importanta subiectului, iar agentia Frog News este o institutie noua pe piata media din Bulgaria: ''Noi nu o citim''.
Agentia de presa bulgara Frog News, citand surse sub acoperirea anonimatului, sustine ca mai multi ministri bulgari au fost surprinsi de serviciile secrete romane si austriece in contact cu persoane acuzate de infractiuni financiare. Conform aceleiasi agentii, Tariceanu l-ar fi in format pe omologul sau bulgar despre rezultatele supravegherilor, care aveau ca tinta oficiali romani. Premierul roman i-ar fi trimis - la cateva zile de la primirea raportului intocmit de serviciile secrete romane - o scrisoare primului-ministru bulgar, in care ii prezenta situatia si opina ca va fi greu ca informatia sa ramana secreta, intrucat la operatiune au participat si ''servicii partenere''.
Citat de agentia Frog News, Tviatko Tvetkov, expert bulgar in probele de securitate si servicii secrete afirma ca nu are informatii cu privire la incident dar ''suspecteaza'' ca este vorba despre persoane implicate in operatiunea legata de Stamen Stancev: ''Este posibil, este tot ce stiu''.
Reamintim ca Stamen Stancev a fost supravegheat de serviciile secrete romane pentru dezvaluirea unor informatii confidentiale despre companii de stat in curs de privatizare catre consultanti straini. Stancev a fost acuzat de spionaj si constituire de grup de criminalitate organizata si alte infractiuni care aduc atingere sigurantei nationale.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect cititi si
www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-25&id=211805
REACTII LA CALD
George DAMIAN, redactor Departament Politica Interna:
''In mass-media bulgare aceasta stire nu a aparut azi, in afara de site-ul Frog News. In aceasta poveste, nelamurita inca, a dosarului Stancev&Co, stirea interceptarii discutiilor unor oficiali bulgari nu este de natura sa aduca prea multa lumina, ci mai degraba sa incurce si mai mult situatia''.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-22
 20:42 
Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul".
 16:35 
Romania microbista in fierbere
 16:32 
Printul Harry, militar in Irak
 16:16 
Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani
 16:15 
Paris, je t'aime (Orasul iubirii)
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00780 sec.