Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
PC solicita desecretizarea convorbirilor Basescu - Seres pe tema ALRO
 29 ianuarie, 16:31 
Dan Voiculescu (Foto: Lucian CURELARIU - ZIUA Foto)
Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis, astazi, o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii cere sa desecretizeze si sa prezinte cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres.
"Domnule presedinte, constatam cu ingrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale in scandalul de trafic de influenta ia amploare.
Avand in vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, in perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres", se arata in scrisoarea trimisa de Voiculescu lui Basescu.
"Cererea noastra de astazi este facuta cu buna-credinta si are la baza declaratiile permanente facute de dumneavoastra in timpul mandatului pentru promovarea transparentei si corectitudinii oamenilor politici in derularea actului public de conducere. Consideram ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul interesat de eliminarea unor acuzatii grave la adresa institutiei prezidentiale. (...) Consideram ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul interesat de eliminarea unor acuzatii grave la adresa institutiei prezidentiale", adauga Voiculescu.
Initial, consilierul prezidential, Adriana Saftoiu declarase pentru Antena 3 ca nu poate comenta cererea liderului PC pana cand nu se consulta cu presedintele.Ulterior, a afirmat ca la Cotroceni nu se fac inregistrari si i-a solicitat fostului ministru Codrut Seres sa le publice, daca le detine.
Presedintele Partidului Conservator l-a acuzat recent pe presedintele Traian Basescu de trafic de influenta, sustinand ca seful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, sa intervina pentru furnizarea de energie ieftina societatii Alro Slatina.
Problema contractelor de furnizare a energiei electrice a fost intens dezbatuta anul trecut, mai multi politicieni afirmand ca o serie de firme cumpara energie ieftina de la producatorii stat pe care o revand apoi unor companii detinute tot de stat. In luna noiembrie, Consiliul Suprem de Aparare a tarii a hotarat ca toate firmele care au contracte de furnizare sau de intermediere trebuie facute publice.
ALRO Slatina nu este de acord cu publicarea contractelor de furnizare de energie electrica
ALRO Slatina nu este de acord cu publicarea contractelor de furnizare de energie electrica, relateaza Antena 3. Directorul general al companiei spune ca publicarea contractelor ar echivala cu spionajul economic. Totusi, ALRO este de acord cu desecretizarea contractelor. Compania vrea sa beneficieze de acelasi tratament si conditii concurentiale ca si firmele competitoare de pe plan mondial, fiindca are un consum similar de energie. Directorul a pus profitul mare al companiei pe seama pretului ridicat al aluminiului la nivel mondial, cel mai mare din ultimii 20 de ani, si nu pe seama pretului scazut pentru energie obtinut de la oficialitatile romane.
Pentru mai multe detalii legate de scandalul interventiilor presedintelui Basescu la Seres pe tema ALRO, accesati:
http://www.ziua.ro/display.php?dataa2007-01-19&ida214410
REACTII LA CALD
Valentina DELEANU, redactor Politica:
"PC incearca sa profite la maximum de actuala conjunctura politica, acreditand ideea ca Traian Basescu ar fi intervenit in mai multe randuri in cazul ALRO Slatina."
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-03
 17:47 
Ascultati discutia cu omul de afaceri Gigi Becali despre afacerea "Serele Pipera"!  2007-01-29
1 comentariu
 16:33 
S-a suspendat Alianta DA  2007-01-29
1 comentariu
 16:13 
Drumuri inchise si turisti blocati in munti - tablou romanesc de iarna  2007-01-29
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.