Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Cronica de film
O noapte la muzeu (Night at the Museum )
 18 ianuarie, 16:07 
Poster film
Distributia: Ben Stiller, Dick Van Dyke, Mickey Rooney, Robin Williams
Imagine :Guillermo Navarro
Montaj: Don Zimmerman
Regie: Shawn Levy
Ben Stiller este unul dintre actorii buni de comedie de la Hollywood. A stiut sa isi aleaga roluri destul de diferite. In "Zoolander" este un fotomodel in cautarea gloriei pierdute, iar in "Familia Tenenbaum" joaca rolul unui geniu al finantelor ingrijorat, aproape maladiv, pentru viata celor doi copii ai sai. "Meet the parents" este cel mai mare success al sau. Aici incearca sa convinga parintii prietenei lui ca poate fi cel mai bun sot al fiicei lor. Din pacate, intamplarile dezastruoase prin care trece vor demonstra contrariul. In "O noapte la muzeu" joaca alaturi de Robin Williams, de un alt actor special, Dick Van Dyke, care a ramas in amintirea tuturor copiilor ca si Bert din "Mary Poppins", si Mickey Rooney, care, prin anii '30, era unul dintre copiii actori indragiti la Hollywood. Din pacate, suma actorilor nu este singura constanta care da valoare unui film.
In "O noapte la Muzeu", Ben Stiller este Larry Daley, un tata divortat care trebuie sa ii demonstreze fiului sau ca nu este un pierde-vara. Slujbele fanteziste pe care le-a avut il fac apt sa ocupe doar postul de paznic de noapte la Muzeul de stiinte naturale. Slujba lui nu este atat de usoara pe cat crede la inceput. In fiecare noapte exponatele prind viata si prin muzeu se perinda lei si maimute ba chiar si scheletul unui dinosaur incepe sa zburde prin holurile muzeului. Larry trebuie sa faca ordine intr-o lume eclectica in care romanii se lupta cu cowboy-ii.
Scena film
Aceasta este poate fantezia oricarui copil care viziteaza un muzeu si se intreaba cum ar fi daca brusc toate obiectele expuse dupa vitrinele de sticla ar prinde viata. Din acest punct de vedere, "O noapte la muzeu" isi poate gasi fanii printre micii vizitatori ai muzeelor. Totusi, filmul nu depaseste un anumit nivel de infantilitate si cum pentru unele pelicule sunt fixate limite de varsta, pentru audienta acest film ar trebui sa poarte indicativul interzis peste 14 ani. Fiind un film pentru copii, scenaristii s-au gandit ca nu mai era nevoie sa scrie un scenariu inchegat si atunci au ales sa construiasca scene flamboaiante fara nici o motivatie. Intr-un film fantastic e de inteles ca scheletul unui dinosaur sa prinda viata, dar mai greu de priceput este de ce niste artefacte dintr-un muzeu ajung sa aiba suflare. Astfel, romanii si cowboy-ii au o dimensiune liliputana doar fiindca asa erau expusi in muzeu. Ramane memorabila, prin idiotenia ei, scena in care oamenii primitivi mananca spuma unui extinctor.
Intr-un interviu, Shawn Levy, regizorul filmului, isi afirma interesul pentru istorie si filmul chiar incearca sa reinvie pasiunea pentru trecut. Din pacate, lung-metrajul este doar un ghiveci facut prin alaturarea unor epoci diferite ale istorie. Filmul este poate un simptom al modului in care este perceput acum timpul scurs pana in zilele noastre. Nu mai exista o axa a timpului si lucrurile vin de-a valma si, cum traim intr-un sat global in care totul se intampla in acelasi timp, romanii, de exemplu, pot deveni contemporanii nostrii.
Filmul ruleaza de maine in cinematografe
Filmografie Shawn Levy
O noapte la muzeu (2007)
Night at the Museum
Pantera Roz (2006)
The Pink Panther
Cu duzina e mai ieftin! (2003)
Cheaper by the Dozen
O minciuna gogonata (2002)
Big Fat Liar
Tineri insuratei (2002)
Just Married
Vlad BASALICI  
 Afisari: 181  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-01-20
 16:40 
Comisia Europeana avertizeaza ca nu este momentul pentru tulburari pe scena politica romaneasca  2007-01-18
 16:30 
Documentele de langa "biletel"  2007-01-18
 16:20 
Romania ingrijoreaza UE prin tendinte moscovite, conform "The Wall Street Journal"  2007-01-18
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.