Ziua Logo
  Nr. 3775 de miercuri, 8 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Civic Media, decisa sa prinda Musca
 8 noiembrie, 15:26 
foto: Cristina NICHITUS
Deputatii au amanat astazi decizia in cazul Monei Musca, ca urmare a plangerii depuse de Asociatia Civic Media, pana cand instanta de judecata se va pronunta definitiv in ceea ce priveste acuzatia de politie politica in cazul fostului deputat PNL. Dupa ce Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii a menmtinut verdictul de colaborare pentru Musca, aceasta a anuntat ca va contesta in instanta decizia CNSAS. "Am depus o plangere penala impotriva Monei Musca". Declaratia ii apartine lui Victor Roncea, coordonator al asociatiei Civic Media. Roncea a afirmat, in emisiunea "Romania la raport", difuzata de postul de radio Mix Fm, ca a depus o plangere penala impotriva Monei Musca pentru "fals in acte publice in repetate randuri, care se constituie si intr-un grav abuz savarsit contra interesului public."
"Cred ca Mona Musca este o mostra lugubra de mentalitate de tip Elena Ceausescu, daca va mai aduceti aminte de imaginile acelea de la proces cand striga "Dovada! Dovada!". Iata ca dovada i-a fost oferita! Dar cand? Dupa ce ea a mintit in repetate randuri atat in acte publice in declaratia sa de necolaborare cu Securitatea data la intrarea in Parlament atat in 2000 cat si in 2004, dar si in emisiuni publice", a mai spus Roncea.
El a afirmat ca, in paralel cu plangerea penala, Civic Media a facut si o sesizare catre biroul permanent al Camerei Deputatilor pentru a se constata nulitatea mandatului de parlamentar al Monei Musca si a se trece la retragerea prerogativelor care decurg din aceasta functie. "Eu cred ca ar fi moral din partea doamnei Musca sa se retraga din Parlament pentru ca oricum va fi supus cazul sau in biroul permanent pentru ca a facut fals in acte publice si descalifica imaginea parlamentarului roman", a mai adaugat acesta.
Civic Media: "Autoritatile au inceput investigatiile in cazul Sorin Antohi"
In cadrul aceleiasi emisiuni, Roncea a mai adaugat ca asociatia Civic Media a depus o plangere penala si in cazul Sorin Antohi, precum si impotriva acoperirii acestuia de catre fostii membri ai CNSAS, "in special de catre Horia Roman Patapievici care a si recunoscut acest lucru, ca si Andrei Plesu si Mircea Dinescu". Coordonatorul Civic Media a afirmat ca a primit confirmarea de la procuratura in care se precizeaza ca aceasta plangere penala este in lucru si ca autoritatile au inceput investigatiile.
Pentru mai multe informatii, cititi ediatia de maine a ziarului ZIUA ....
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-08
 15:14 
Adrian Nastase contraataca
 15:12 
Democratii americani sarbatoresc victoria in alegeri
 Top afisari / comentarii 
 Cand Liviu Turcu se uita in oglinda, il vede pe Ioan Talpes (3172 afisari)
 Scoateti microfilmele! (2281 afisari)
 Tariceanu ii intinde mana lui Stolojan (2067 afisari)
 "Vulturii" razboiului dau vina pe Bush (1833 afisari)
 Pe picior de plecare (1541 afisari)
 Civic Media, decisa sa prinda Musca (30 afisari)
 Democratii americani sarbatoresc victoria in alegeri (22 afisari)
 Adrian Nastase contraataca (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00764 sec.