Ziua Logo
  Nr. 2406 de joi, 16 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Tentativa esuata de preluare a selectelor terenuri de tenis din Herastrau

Baloanele afaceristului Alexandru Marin

Pasiunea cea mare a omului de afaceri sunt terenurile de tenis ale altora * Dupa ce a ratat preluarea celor din Herastrau, directorul general al firmei AMEBOR incearca sa puna mana pe cele din baza Tineretului * Primul obiectiv al lui Marin: neachitarea datoriilor catre parteneri * Al doilea obiectiv: faultarea sportivilor

Se spune ca marea calitate a unui afacerist este de a face bani cu banii altora. Unul dintre tributarii acestei norme este omul de afaceri Alexandru Marin, directorul general al firmei AMEBOR. Cum este dificil sa gasesti in ziua de azi o afacere foarte prospera intr-un oras ca Bucuresti, iar directorul Alexandru Marin mai are si pasiunea terenurilor de tenis, in urma cu trei ani, intre societatea BTT Sucursala Herastrau si firma AMEBOR a fost semnat un contract de prestari servicii pentru exploatarea cochetelor terenuri de tenis din Parcul Herastrau. Firma AMEBOR a venit cu intenta de a acoperi terenurile de tenis cu un sistem denumit "balon", special conceput pentru perioadele de iarna si cu amenajarea unei anexe, in scopul asigurarii conditiilor de exploatare a terenurilor pe toata durata anului.

La scurt timp dupa ce a fost semnat contractul, pe o perioada de zece ani, directorul general al firmei AMEBOR si-a schimbat radical atitudinea, pana atunci amabila. Contractul a inceput sa se deruleze doar in favoarea lui, in timp ce partenerii sai de afaceri au inceput sa piarda bani. Incet-incet, a negociat alternative de afaceri cu mai multi membri ai clubului de tenis, oameni foarte bogati si influenti, cu scopul de a pune mana definitv pe baza sportiva a BTT-ului, numai ca toate demersurile sale au fost stopate de catre conducerea BTT care a intuit corect manevrele lui Marin.

In primul an de colaborare cu BTT Sucursala Herastrau, Alexandru Marin avea de acoperit cu "baloane" trei terenuri de tenis. Surse din conducerea bazei sportive ne-au declart ca in debutul iernii anului '99 terenurile nu erau pregatite, Alexandru Marin fiind somat de catre BTT sa-si respecte clauzele contractuale. Cu chiu cu vai, directorul general Marin a acoperit doua dintre terenuri, numai ca a ramas restant cu achitarea sumei datorate BTT-ului, in cuantum de aproximativ 3000 de dolari. Alexandru Marin a tergiversat achitarea acestei sume, dar a continuat sa intreprinda actiuni pentru preluarea totala a bazei sportive. Conducerea bazei a simtit imediat ca odata intrat "pe terenurile de tenis" din Herastrau, Marin incearca prin diferite subterfugii sa controleze intreaga activitate a bazei si sa-si impuna regulile in dispretul concurentei loiale.

In cel de al doilea an, dupa ce partile au semnat un act aditional care a restrans mult puterea firmei AMEBOR in baza, Alexandru Marin a "faultat" sportivii. Cum in toate bazele sportivii beneficieaza de reduceri, iar sectiile de copii sunt beneficiarele unor importante facilitati in scopul promovarii acestei discipline. Ei bine, dupa ce Alexandru Marin a semnat acest contract, toate facilitatile sportivilor au fost revocate cu scopul de a incasa mai multi bani. Numai ca managerii de la BTT nu au mai permis acest lucru si in al treilea an de contract l-au dat pur si simplu afara pe Alexandru Marin din baza sportiva Herastrau. Aceleasi surse ne-au confirmat ca directorul general al firmei AMEBOR nu a avut niciodata curajul sa ceara in Justitie respectarea termenilor contractuali tocmai pentru ca nu a respectat conditiile pe care le-a semnat.

Odata cu alungarea lui Marin de pe terenurile de tenis din Herastrau, conducerea BTT - Sucursala Herastrau a incheiat un alt contract cu firma WINTER TENIS CLUB in care Alexandru Marin are doar 5% din societate. Dupa cateva discutii ce au avut loc intre conducerea BTT Sucursala Herastrau si partenerii de afaceri ai lui Marin din WINTER TENIS CLUB, lucrurile au intrat pe un fagas normal, iar contractul a continuat intr-un mod profitabil pentru ambele parti.

Urmatoarea "tinta" a afaceristului Alexandru Marin

Surse confidentiale din cadrul BTT ne-au dezvaluit ca dupa incercarea nereusita de a pune mana pe terenurile de tenis din Herastrau, Alexandru Marin a demarat actiuni similare celor din 1999 pentru a captura "fileurile" din baza sportiva Tineretului. Conducerea BTT a primit, in urma cu ceva vreme, o propunere de afacere, tot pentru o perioada de zece ani, pentru un contract de prestari servicii.

Daca primul "as" a lui Alexandru Marin a insemnat o "teapa" de aproximativ 3000 de dolari reprezentand partea BTT Sucursala Herastrau din contractul 39/14.04.1999, directorul general al AMEBOR vizeaza castigarea unui adevarat "grand smen" in baza sportiva Tineretului.

Angela CRACIUNEANU

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prima si ultima carte a lui Catalin Bursaci va fi lansata la Muzeul Literaturii (381 afisari)
 Mosia Berindei a disparut de pe harta (58 afisari)
 Alexandru Iordache a fost un securist-tortionar obladuit sub aripa MI (34 afisari)
 Filosofia renascentista a lui Mirandola (28 afisari)
 Aviz pentru concubinaj (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00470 sec.