Ziua Logo
  Nr. 2282 de joi, 13 decembrie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Eforturile diplomatice ale lui Anthony Zinni raman ineficace

Beligerantii din Orient au incalcat pacea de 48 de ore

Responsabili israelieni care au participat la o intalnire de securitate cu reprezentantii partii palestiniene, desfasurata, marti, la Ierusalim, i-au spus emisarului american pentru Orient, Anthony Zinni, ca "Autoritatea Palestiniana a inceput sa lupte serios impotriva terorismului". In cadrul aceleiasi reuniuni, generalul Zinni a cerut Israelului sa intrerupa, pentru o perioada de 48 de ore, ofensiva impotriva Autoritatii Palestiniene, pentru a-i permite acesteia sa actioneze impotriva gruparilor islamiste, au declarat surse de securitate israeliene.

Cu toate ca statul evreu a fost de acord cu acest scurt armistitiu, marti seara, in urma unor raiduri lansate de elicopterele israeliene asupra unei cladiri a securitatii nationale palestiniene din Khan Younes, in Fasia Gaza, patru palestinieni au fost ucisi si cel putin 17 raniti. Potrivit martorilor, fortele de securitate palestiniene au evacuat in graba cladirea in momentul in care au vazut elicopterele.

In paralel cu raidurile aeriene, israelienii au actionat si la sol, tancurile israeliene inaintand, pe o distanta de 500 de metri, in zona autonoma din Khan Younes. Militarii israelieni au folosit obuze si mitraliere grele impotriva locuitorilor, provocand ranirea mai multor persoane. Zona vizata de operatiunile terestre se afla in apropiere blocului de colonii evreiesti de la Gush Katif.

Un comunicat al armatei israeliene justifica raidurile aeriene ca replica la tirurile lansate de un grup de teroristi asupra postului armatei israeliene din Gush Katif. Biroul primulu ministru, Ariel Sharon, anuntase, in cursul aceleiasi seri, ca "Israelul va raspunde oricarui tir de obuz sau alt act terorist, continuand sa actioneze intr-o maniera responsabila pentru a evita agravarea situatiei". (Ileana CORNEA)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Murfatlar ataca piata pe culoarul activ (52 afisari)
 Regionalizare si provincialism (47 afisari)
 Memorandistii romani sunt pentru regionalizare, cei maghiari prefera federalizarea (23 afisari)
 "Suntem un teatru de manere, nu de manele!" (21 afisari)
 Noul pasaport e super-securizat (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01082 sec.