Ziua Logo
  Nr. 1890 de vineri, 1 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL

Saptamana viitoare, Liviu Nita va fi confruntat cu persoanele pe care le-a implicat in caz si printre care se numara ministrul Radu Berceanu, deputatii Corneliu Ruse si Gheorghe Albu si fostul secretar de stat Nicolae Staiculescu

In dosarul SUNOIL a fost audiat, ieri, timp de o ora, deputatul Corneliu Ruse. Acesta a fost citat in calitate de martor in aceasta disjungere din marele dosar privitor la afacerile lui Liviu Nita, deoarece numele acestuia a aparut intr-o declaratie facuta de fostul patron al SUNOIL COMPANY pe vremea cand cauza se afla in ancheta la Ploiesti. Din afirmatiile facute atunci de Nita reiesea implicarea in afacerile sale a unor personalitati din PD, mentionandu-se chiar si luarea de mita. De altfel, unele dintre aceste afirmatii au fost intarite si de declaratiile altor persoane audiate in fata Comisei Parlamentare de Abuzuri: directorul general Petre Nan si directorul comercial Adrian Boeru, ambii de la SNP - Sucursala Petrobrazi. Comisia a aflat, in acest mod, despre posibilul trafic de influenta facut de deputatul Corneliu Ruse in sprijinirea si consolidarea firmei lui Nita. Dupa ce s-a realizat disjungerea in dosarul SUNOIL, Nita a revenit asupra declaratiei acuzatoare si a afirmat ca era bolnav, bulversat si supus presiunilor psihice. Avand in vedere cele doua declaratii contradictorii, Liviu Nita va fi supus unor confruntari cu persoanele acuzate in prima declaratie, in cursul saptamanii viitoare. Fapt confirmat si de procurorul general Mircea Criste in cadrul conferintei de presa care a avut loc, tot ieri, la sediul Ministerului Public.

In disjungerea facuta de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, prin procurorul Buliga, sunt nominalizate, pentru continuarea cercetarilor asupra posibilei implicari in SUNOIL, patru persoane: ministrul Radu Berceau, deputatii Corneliu Ruse si Gheorghe Albu si fostul secretar de stat Nicolae Staiculescu.

Adina ANGHELESCU

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Andreea Esca a nascut o fetita (47 afisari)
 Executie in Pantelimon (33 afisari)
 Deputatul PD Corneliu Ruse a fost audiat de procurori in afacerea SUNOIL (14 afisari)
 Afacerile tip "Costea" au falimentat Bancorex (11 afisari)
 FNI a fost o frauda de proportii (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.