Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

In memoriam Matei Schenn

Zilele acestea s-au implinit zece ani de la plecarea dintre noi a lui Matei Schenn, pionier al alpinismului in tara noastra si sportiv de exceptie. Maestru emerit al sportului, antrenor la AS Brasov si secretar voluntar la FR Alpinisn, nea Matei a fost si va ramane un exemplu pentru oamenii muntelui, fiind socotit cel mai mare alpinist de la noi, dupa Emilian Cristea. Nu pot fi uitate usor performantele sale sportive, escaladele sale atat din Muntii Carpati, cat si din Pamir si Alpii Francezi.

Fire altruista, a impartasit din experienta sa celor mai tineri, formand si antrenand sportivi care au obtinut numeroase rezultate de renume, atat in tara cat si in strainatate. Este suficient sa-i amintim aici pe Mitica Chivu, Nae Cojan si Dionisie Daro. Fire generoasa, plin de talc, ca mai toti sasii, a avut intotdeauna o vorba buna pentru cei din jurul lui, sportivi, antrenori, cabanieri sau simpli oameni ai muntelui, toti pastrandu-i o vie amintire. Ironia sortii a facut ca picioarele care l-au purtat de atatea ori in varf de munte sa-l paraseasca in 1989, ducandu-l dintre noi prea devreme. Fie ca exemplul lui sa calauzeasca generatii de alpinisti - cand vor ajunge acolo sus sa nu uite sa trimita un gand bun spre cel care a fost nea Matei Schenn.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00374 sec.