Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Romania a ajuns sa concureze cu Ungaria pe piata agricola

Muresan forteaza renegocierea Acordului CEFTA

Ministrul Agriculturii Ioan Muresan a declarat, sambata, ca intentioneaza sa propuna o renegociere a acordului CEFTA, cel putin in domeniul agriculturii, pentru ca fiecare tara semnatara a acordului sa poata sa-si protejeze piata proprie si pentru a permite o crestere economica in vederea unei viitoare aderari la Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

El a aratat ca solicitarea Comisiei economice din Senat privind renegocierea acordului CEFTA a venit dupa ce a informat in legatura cu discutiile pe temele agriculturii pe care le-a avut cu ministrii Agriculturii din Slovacia, Cehia si Slovenia. Ministrul Agriculturii a precizat ca va avea o discutie si cu omologul sau polonez, insa a aratat ca, in domeniul agriculturii, presedintia CEFTA este detinuta in acest an de ministrul ungar. Muresan a aratat ca Ungaria nu are un mare interes in renegocierea acordului deoarece si-a rezolvat principalele probleme din agricultura si este "intr-un avant foarte puternic" in acest domeniu, agricultura din Ungaria fiind data chiar ca exemplu celorlalte tari central-europene. "Noi vom incerca ca in toamna acestui an sa realizam o intalnire a ministrilor Agriculturii din tarile CEFTA pentru a analiza ce s-a vrut, unde s-a ajuns, care sunt distorsiunile create si masurile pe care trebuie sa le luam pentru ca sa ne protejam pietele si sa avem fiecare in parte o crestere economica pana in momentul in care vom face jonctiunea cu Uniunea Europeana", a declarat Muresan. El a mai aratat ca jonctiunea cu tarile Uniunii Europene va fi mult mai dura decat cea cu tarile CEFTA.

(L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00800 sec.