Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Romica Tomescu a imbracat tricoul "Save Forests"

Zonele desecate din Delta vor fi redate Dunarii

Ministrul Meiului sta cu degetul pe butonul "Dunarea Verde"

Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului studiaza variantele prin care padurea din Delta Dunarii sa fie protejata cel mai bine, tinandu-se cont si de specificul zonei, a declarat, sambata, la Tulcea, Romica Tomescu, ministrul Mediului, cu ocazia "Zilei Silvicultorului". Padurile din Delta sunt administrate de Regia Nationala a Padurilor (RNP) - o suprafata de 78.882 ha, si de Silvodelta - o suprafata de 21.231 ha. Silvodelta este una dintre societatile comerciale care exploateaza resursele Deltei Dunarii, la ora actuala apartinand primariei. "Ea administreaza inclusiv paduri din incinte indiguite. Politica de dinainte de 1990 prevedea ca sa se redea cat mai mult teren agriculturii, astfel ca s-au realizat aceste suprafete indiguite pe care au fost plantati plopi, ce trebuiau sa fie taiati dupa 15 ani. Au trecut deja 25 de ani. Au fost mai multe incercari sa se treaca padurea din administrarea Silvodeltei in cea a RNP. De fiecare data nu a fost finalizata analiza in urma careia sa se poata lua o decizie. Acum se studiaza doua variante in ceea ce priveste destinatia acestor paduri. Se propune ca digurile de incinta sa fie strapunse - conform programului Dunarea Verde, si apa sa circule din nou liber.

In acest caz, silvicultura va trece pe locul doi, dar castigurile vor fi mari in alte domenii. Daca se pastreaza actuala administratie, cheltuielile pentru pastrarea silviculturii este foarte posibil sa depaseasca posibilitatile financiare ale Silvodeltei. In acest caz padurile vor fi afectate si vor trebui sa fie taiate si zona reimpadurita. "Aceste paduri fac obiectul si unei analize a Camerei Deputatilor, care va propune o solutie in acest sens", a completat ministrul Tomescu, care a tinut sa-si exprime preocuparea pentru padure cat mai clar. La festivitatile de la Tulcea a purtat un tricou pe care scria mare "Save Forests" (Salvati padurile).

Luminita MOROIANU

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00371 sec.