Ziua Logo
  Nr. 4717 de sambata, 19 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Preferatul lui Ionesco

Interpret, regizor si animator al scenei teatrale din prima jumatate a secolului trecut, Ion Iancovescu (1889-1966) - preferatul lui Eugen Ionescu (care i-a trimis, de la Paris, "Regele moare" dorindu-si-l in rolul principal) - si cel care i-a descoperit si scolit pe Grigore Vasiliu-Birlic si Radu Beligan, va fi celebrat maine (orele 11.00, Sala Atelier) la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti.

La sfarsitul lui 2009 se implinesc 120 de ani de la nasterea lui Iancovescu, prilej pentru a lansa volumul "Ion Iancovescu, artist nepereche" de Ioan Massoff, editie revizuita si adaugita de Florica Ichim, redactor-sef al revistei "Teatrul azi". Descoperind, in cele trei decenii scurse de la aparitia monografiei pe care i-a dedicat-o Massoff la Editura Meridiane, numeroase documente pretioase, printre care si dosarul de urmarire existent la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Florica Ichim revizuieste si imbogateste lucrarea predecesorului, readucand in atentia publicului figura marelui artist. In paralel de bogata cariera artistica, Ion Iancovescu a facut parte si din conducerea a nenumarate companii teatrale private si a cladit sapte institutii teatrale, printre care Teatrul Excelsior (azi, sediul Teatrului de Comedie) si Teatrul Modern (devenit Teatrul Casei Centrale a Armatei). La lansarea de maine vor participa Ion Caramitru, director general TNB, Florica Ichim si alti invitati, cei prezenti avand ocazia sa vizioneze ultimul film al actorului, scurtmetrajul de fictiune "O noapte de vis" (regia: Mirel Iliesu, imaginea: Sergiu Huzum). Intrarea este libera. (L.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Minus 20 de grade luni noapte (3740 afisari)
 Vot de incredere pentru Prostanac, bucurie deplina pentru Player Imparat (3047 afisari)
 Mai avem structura anti-KGB/FSB, domnule Traian Basescu? (2695 afisari)
 Ezotericul lui Basescu (2568 afisari)
 Cel mai iubit fiu al poporului (2259 afisari)
 Lady GaGa, complet goala in bratele lui Kanye West (FOTO) (4595 afisari)
 Pretentie maghiara aplaudata frenetic de secui la Targu Mures: ''Independenta totala a Transilvaniei sau alipirea de Ungaria!'' (4386 afisari)
 Botezatu: Monica Columbeanu a negociat reangajarea soferului Voicu in dormitor! (VIDEO) (3751 afisari)
 Brittany Murphy prezenta simptome specifice gripei, in momentul mortii  (2964 afisari)
 Monica Columbeanu, exploatata sexual de un proxenet bacauan care isi ameninta victimele cu batai crunte (2795 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01557 sec.