Ziua Logo
  Nr. 4504 de sambata, 4 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Procurorii critica "haiducia" premierului

Initiativa premierului de a impozita cu 90% veniturile salariale de la stat ale bugetarilor ce depasesc 8000 de lei este o "fapta de haiducie" direct indreptata impotriva justitiei si care submineaza institutiile statului de drept, considera Asociatia Procurorilor din Romania.

Asociatia Procurorilor din Romania dezaproba initiativa premierului Emil Boc de a impozita 90% din veniturile salariale ce depasesc 8000 lei, numai din randurile personalului bugetar, pentru a forma un fond de solidaritate in vederea sustinerii celor cu venituri mici si foarte mici, considerand ca este o fapta direct indreptata impotriva justitiei. Asociatia isi motiveaza gestul considerand ca magistratilor li se cuvine "in toate statele lumii" sa aiba salarii mai mari decat alte categorii de personal tocmai pentru ca nu pot sa desfasoare alta activitate publica sau privata.

Procurorii afirma ca masura pe care Guvernul vrea sa o ia este una de a le lua inapoi banii pe care trebuie sa li-i dea incepand cu 1 martie 2009 pentru drepturile salariale restante obtinute de acestea ca urmare a actiunilor in justitie introduse de magistrati.

"Aceste fapte de haiducie, pe care Guvernul intelege sa le implementeze, submineaza institutiile statului de drept, instaureaza lipsa de motivatie si deruta in justitie, intristeaza si ingrijoreaza pe magistratii care si-au dedicat o viata slujirii adevarului. Oare va reusi sa rezolve aceasta masura saracia, somajul si celelalte probleme grave cu care se confrunta Guvernul? Este echitabil ca acest impozit sa fie aplicat numai personalului bugetar?", se arata in comunicatul Asociatiei.

Totodata, Asociatia Procurorilor din Romania isi exprima indoiala ca plafonarea celor mai mari salarii din justitie la mai putin de 2000 de euro va duce la o imbunatatire a activitatii, la un Raport favorabil din partea Comisiei Europe si la rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta tara. (A.N.P.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De doua ori presedinte (3709 afisari)
 Gigi la puscarie (2593 afisari)
 Staborul din Pipera (2249 afisari)
 G-20 stinge criza cu trilioane de dolari (1689 afisari)
 Atacul filmat (1479 afisari)
 Victor Becali: Sandu Geamănu este cel la ordinul căruia s-a furat mașina lui Gigi Becali (2670 afisari)
 Procurorii au descarcat, din telefonul unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, noi filme facute in barul din Pipera (2487 afisari)
 Traian Basescu: SUA vor aplica fara nicio rezerva articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic (1628 afisari)
 Becali, tinut in arest si pentru ca este ''un formator de opinie'' (1245 afisari)
 Sandu Geamanu despre Becali: Ce-a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu (1206 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01409 sec.