Ziua Logo
  Nr. 4467 de vineri, 20 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Basarab sabotat de PSD

Consilierii municipali au respins, ieri, cererea ca Guvernul sa emita o hotarare prin care sa declare Pasajul Basarab de utilitate publica pentru a putea fi continuate si finalizate lucrarile la acest obiectiv.

Proiectului i-au lipsit trei voturi pentru a trece si a ajunge la Guvern. Pentru a fi adoptata, hotararea avea nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri, adica 36. Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei, atragea ieri atentia ca PDL si PNG au impreuna numai 28 de consilieri, iar PSD - 16, PNL - 8 si PRM - 3. Consilierii PSD au refuzat sa aprobe cererea catre Guvern, chiar si la insistentele primarului general Sorin Oprescu, fostul lor coleg de partid. Edilul sef a anuntat ca va organiza saptamanal sedinte extraordinare, pana cand Consiliul va aproba solicitarea catre Guvern.

Premierul Emil Boc a anuntat, inaintea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ca Guvernul va sprijini, prin emiterea unei hotarari, demersurile Primariei Capitalei ca Pasajul Basarab sa fie declarat de utilitate publica, precizand ca a discutat deja cu primarul Sorin Oprescu si ca va analiza situatia si cu ministrul Finantelor. "Asteptam hotararea CGMB, pentru ca Executivul sa emita o hotarare pentru sprijinirea procedurilor de expropriere pentru cauze de utilitate publica", a spus Boc, la Realitatea TV, inainte de sedinta de ieri a consilierilor municipali.

El a aratat ca acest proiect este unul extrem de important pentru Capitala si Guvernul va colabora in acest sens cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Si primarul general Sorin Oprescu a facut apel, marti, la premierul Emil Boc sa emita o hotarare de Guvern prin care pasajul sa fie declarat de utilitate publica, dupa ce instanta a anulat hotararea CGMB in acest sens, pe motiv ca incalca legea exproprierii. Practic, instanta a aratat ca CGMB nu avea dreptul sa declare un obiectiv ca fiind de utilitate publica. Acest drept il are numai Guvernul Romaniei.

Magda SEVERIN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sexul liber castiga teren (3738 afisari)
 Cristian Diaconescu kamikaze in Italia (3328 afisari)
 Liberalii s-ar fi vandut pe 40.000 de euro (2434 afisari)
 Sobolan cat o pisica (2325 afisari)
 Reabilitarea termica ne scapa de gazul rusesc (2302 afisari)
 Filmul cu gimnastele romance care fac exercitiile la paralele topless concureaza la Ziua Mondiala Nud! (6404 afisari)
 Viata de puscarias: Sex cu politiste si asistente medicale (6343 afisari)
 Pamelei Anderson ii place sa se dezbrace si pe podium (FOTO & VIDEO) (2568 afisari)
 Ups! Natalie Imbruglia cu chiloteii la vedere  (2165 afisari)
 Un inginer aeronautic sustine ca a descoperit Atlantida cu ajutorul Google Ocean (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00494 sec.