Ziua Logo
  Nr. 1479 de duminica, 9 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Papa l-a tinut de mana pe Emil Constantinescu

Sanctitatea Sa, Papa Ioan Paul al II-lea, a sosit ieri la pranz in Romania, pentru o vizita ecumenica de trei zile, la bordul unei aeronave ALITALIA care a aterizat pe Aeroportul Baneasa, in strigatele de "Vivat Papa" ale celor peste o suta de credinciosi veniti sa-l intampine. La scara avionului, Presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, Patriarhul Teoctist si Arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti, Ioan Robu, impreuna cu reprezentanti ai clasei politice si ai celor doua biserici i-au urat Suveranului Pontif "bun venit" pe pamantul romanesc. Sanctitatii Sale i s-a oferit, in spiritul ospitalitatii noastre, paine si sare, iar Sfantul Parinte a sarutat pamantul romanesc ce i-a fost adus intr-o oala de lut. Pe tot parcursul desfasurarii ceremonialului prezentarii onorului de catre Garda de Onoare, Suveranul Pontif l-a tinut de mana pe presedintele Emil Constantinescu.

Aeronava care l-a adus pe inaltul oaspete a arborat drapelele Romaniei si Vaticanului. Delegatiile credinciosilor catolici din Oradea, Satu Mare si Liceului Catolic Sfantul Iosif au intonat cantece religioase, exprimandu-si astfel bucuria de a-l vedea pe Papa Ioan Paul al II-lea. Cel mai impresionant moment desfasurat pe Aeroportul Baneasa a fost discursul Papei in limba romana, care a infiorat asistenta determinand-o sa scandeze indelung. De remarcat este ca printre politicienii veniti sa-l intampine pe Sfantul Parinte nu au fost vazuti reprezentantii Opozitiei.

Pregatirile desfasurate in vederea sosirii Suveranului Pontif au mobilizat administratia Aeroportului Baneasa. La orele diminetii, peluza din fata aerogarii a fost cosita si iarba a fost stransa in cupa unei Fadrome, pentru ca utilaje specifice acestei operatiuni inca nu sunt. Un autocar Fiat apartinand Serviciului Aeroportului a avut ghinion si a lovit ghereta de la intrarea din aeroport. Cauza: emotia conducatorului auto. Papamobilul a fost adus la Baneasa in jurul orei 10,25, flancat de patru Opeluri Frontera in spatele carora urmau sase limuzine Mercedes. De altfel, masurile de protectie si paza initiate pentru acest eveniment au fost deosebite. Pe platforma aeroportului, doi luptatori antitero au supravegheat fara incetare zona, cu binocluri profesioniste. Patrunderea in incinta aeroportului s-a facut prin traversarea a numeroase filtre, inclusiv trecerea prin poarta antitero. La plecarea Sanctitatii Sale, un elicopter al Politiei a survolat zona, in timp ce un lunetist aflat in interior era pregatit sa intervina. Nu au lipsit nici lesinurile. In timpul discursului Papei, un soldat din Garda de Onoare a cazut lat. Fotoreporterul de la Cotroceni, Gioni, a dat o mana de ajutor la scoaterea soldatului, undeva pe margine.

Mihai TOADER

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Realizatoarea Sanda Visan este noul director al Canalului 2 TVR (177 afisari)
 Papa l-a tinut de mana pe Emil Constantinescu (34 afisari)
 Un SPP-ist deghizat in preot ortodox dadea ultimele indicatii subalternilor (25 afisari)
 Au intrat cu papamobilul in istorie! (21 afisari)
 Gabi Popescu vrea sa plece de la Valencia (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00374 sec.