Ziua Logo
  Nr. 4404 de marti, 2 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Te-am infrant, Voiculescule!

Mai intai de toate, vreau sa le multumesc bucurestenilor din Sectorul 4 - si in special celor care au votat in Colegiul 8 - pentru faptul ca l-au aruncat pe Dan Voiculescu la cosul de gunoiul al politicii romanesti. Cotidianul ZIUA - un ziar national generalist, cu un tiraj mediu - a reusit sa-i mobilizeze pe alegatorii din Bucuresti si sa-i determine sa nu-l voteze pe turnatorul Securitatii, Felix the Rat. De asemenea, ZIUA le multumeste tuturor romanilor care au refuzat sa voteze turnatori, securisti si escroci politici.

Cand am inceput campania anti-Voiculescu, toata lumea mi-a dat putine sanse de izbanda. Atat prietenii mei, cat si colegii de redactie m-au felicitat pentru pornirea cruciadei, dar si-au exprimat indoiala ca voi putea invinge sistemul ticalosit al politicului romanesc. Toti erau siguri ca Dan Voiculescu ma va spulbera cu trustul sau Intact, cu "antenele"sale, cu ziarele proprii si, nu in ultimul rand, cu milioanele de euro pe care le-a pus la bataie ca sa cumpere voturi. Chiar si comentariile cititorilor postate pe site-ul ZIUA la editorialele mele referitoare la Felix the Rat erau descurajatoare sau, in unele cazuri, chiar suburbane la adresa subsemnatului. Unii m-au injurat ca la usa cortului, iar altii nu vroiau sa creada ca noi urmarim doar eliminarea lui Felix the Rat din Parlament. Multi ne-au prezis ca vom fi cumparati de Voiculescu si vom ceda, dar si mai multi m-au jignit gratuit.

Iata, insa, ca timpul a rezolvat acest pariu aparent imposibil: l-am invins pe Dan Voiculescu - marele magnat de presa - care nu a obtinut decat 44,8% dintre sufragii, adica nu a intrat direct in Senat. L-am infrant chiar in fieful sau, patronat de primarul Piedone. L-am distrus politic, in ciuda protectiei mediatice pe care a primit-o de la "antenele"sale.

Eu cred ca ZIUA a demonstrat, prin victoria sa asupra lui Dan Voiculescu, ca un ziar poate sa desfiinteze un personaj politic sau un om de afaceri patat, daca duce o campanie ordonata si se foloseste de articole scrise cu mare acuratete, fara atacuri gratuite si fara sa publice neadevaruri.

Imi pare totusi rau ca, din 175.000 de alegatori din sectorul 4, nu am reusit sa lamuresc 21.711 sa nu-l voteze pe turnatorul Securitatii, cel pe nume de cod politic Dan Voiculescu, pe parintele care si-a bagat fiica - pe Camelia - in ghearele Parchetului, si cel care a umilit Academia Romana.

Pentru cei care nu locuiesc in sectorul 4, trebuie sa explic, in cateva cuvinte, cum a decurs aceasta cruciada.

In primul rand am publicat, aproape zi de zi, incepand cu 8 septembrie si pana pe 29 noiembrie, articole despre Dan Voiculescu in care aratam cu documente, cu dovezi irefutabile, cum a furat, cum a escrocat, cum a jefuit, cum a mintit, cum a inselat, cum a atentat la bunastarea romanilor. Am explicat periodic, in editorialele mele, ca Voiculescu nu urmareste sa faca bine romanilor daca ajunge senator, telul sau fiind acela de a obtine imunitate parlamentara pentru a se proteja de Parchet si de DNA, ca sa nu fie trimis in puscarie. Apoi, in ultima saptamana a campaniei electorale legale, am intensificat atacul, utilizand doua metode jurnalistice: editii speciale si fluturasi.

Astfel, luni, pe 24 noiembrie, am distribuit in Colegiul 8 o Editie Speciala a ziarului ZIUA, dedicata in exclusivitate lui Dan Voiculescu, ce continea patru pagini full color tiparite in 10.000 de exemplare.

Marti, pe 25 noiembrie, am distribuit 10.000 de fluturasi, tipariti fata/verso, in care am enumerat, pe scurt, ce ilegalitati a comis Felix the Rat.

Miercuri, pe 26 noiembrie, am distribuit a II-a Editie Speciala a ziarului ZIUA, in 4 pagini full color, tiparita in 10.000 de exemplare, in care demonstram caracterul deplorabil pe care il are Dan Voiculescu in relatiile cu partenerii sai de dialog, dar si cu fiica sa Camelia.

Joi, 27 noiembrie, am impartit in sectorul 4 alti 10.000 de fluturasi in care afirmam ca Voiculescu este un mare mincinos si un mare hot.

Atacul final l-am rezervat pentru ziua de vineri, 28 noiembrie, cand am distribuit 30.000 de exemplare din a III-a Editie Speciala a ziarului ZIUA. In aceasta ultima editie am aratat alegatorilor ca pe umarul lor sta activarea clauzei de salvgardare pe Justitie, ca numai ei pot sa nu-i ofere lui Dan Voiculescu imunitate parlamentara, ca doar ei pot sa-l aduca in fata judecatorilor pe infractorul Dan Voiculescu.

Efectul cruciadei noastre a dat rezultate pe 30 noiembrie. Felix the Rat a fost votat de numai 21.711 de bucuresteni, din totalul de 175.000 de alegatori! Practic, Voiculescu a fost respins de romani. Locul in Senat atat de dorit de Felix, platit cu bani grei, va putea fi ocupat de Dan Voiculescu doar "second-hand," la redistribuire. (Contracanditatul sau, tanarul Razvan Ionescu, a luat cu numai 4.000 de voturi mai putin decat Felix).

Morala cruciadei noastre este cat se poate de simpla: nu va puneti cu un ziar, nu va razboiti cu ZIUA, pentru ca timpul va lucra in favoarea jurnalistilor de fiecare data cand anchetele si dezvaluirile sunt realizate profesionist.

Mihai PALSU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Te-am infrant, Voiculescule! (8672 afisari)
 Ceata la PSD: Doamne, suntem iar pe primul loc! (4056 afisari)
 Cum l-am invins pe Felix (2614 afisari)
 Prostituata de Bombay (1719 afisari)
 Pana la capat (1449 afisari)
 UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii  (4871 afisari)
 Nu are buric, dar Karolina Kurkova compenseaza cu un posterior de nota zece! (VEZI FOTO) (3666 afisari)
 Marturie-soc a unei romance de 17 ani care vrea sa fie prostituata (2622 afisari)
 Tot mai multe OZN-uri dau tarcoale bazelor secrete din Berezovski si Ekaterinburg (2399 afisari)
 Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO (2164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01391 sec.