Ziua Logo
  Nr. 4369 de miercuri, 22 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Arta la concurs

In acest an, Concursul international de pictura, sculptura si arta fotografica Arte Laguna se va desfasura cu sprijinul Asociatiei MCA (Modern Contemporary Art) si studioul Arte Laguna, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia. Laureatii vor expune la Treviso, Mogliano Veneto si Venetia. Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va gazdui, azi, vernisajul colectivei laureatilor de la sectiunea fotografie si va anunta castigatorii. La aceasta editie vor concura si artisti romani, iar expozitia va fi deschisa publicului pana pe 2 noiembrie. (A.V.)

Dubla lansare

Azi, de la ora 13.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane vor fi lansate volumele "Casa Oglinzilor" de Maria Zubritski si "Scara de fum.Epistolar" de Maria Calleya si Maria Zubritski. Autoarele, Maria Calleya - poeta, muziciana, cu o descedenta nobila atestata, decisa sa traiasca definitiv in Romania si Maria Zubritski - scriitoare romanca, profesoara universitara in America, violonista candva, mereu in cautarea propriei identitati - se intalnesc printr-un hazard, dupa un hiatus de 40 de ani. Prezinta scriitorul Eugen Uricaru, scriitoarea si traducatoarea Maria Urbanovici si Daniela Tomescu, director editorial al Fundatiei Culturale Libra. Actrita Lucia Muresan va citi fragmente. (A.V.)

Taifas cu aromani

De la orele 18.30, la Muzeul Taranului Roman (MTR) este programata, azi, o noua intalnire din cadrul programului "La taifas cu...", de aceasta data invitati sunt aromanii care vin cu filme, povesti de viata, muzici si dansuri traditionale. Intrarea libera. (L.D.)

ONG de femei

Laura Grunberg lanseaza, azi, la Bucuresti (Libraria Diverta Magheru, ora 18.00) "biONGrafie. aNa - istoria traita a unui ONG de femei", aparuta la Editura Polirom. Autoarea spune ca este "biografia traita, cu precadere privata, a uneia dintre miile de organizatii neguvernamentale infiintate in Romania dupa 1989. Este o versiune subiectiva de poveste a unui ONG de femei - Societatea de Analize Feministe AnA - cu un CV oficial care contine premii, recunoastere internationala, proiecte reusite, dar mai ales cu CV-ul ei neoficial in care scrie: scoala de invatat din mers democratie, spatiu de socializare si maturizare in ale vietii si tranzitiei, loc de sudat sau destramat prietenii, pretext pentru ambitii si afirmare, dar in primul rand, context pentru solidaritate, implicare, grija, creativitate, energii". Alaturi de autoare, la lansare vor fi prezente prof. univ. dr. Mihaela Miroiu (coordonatoarea colectiei "Studii de gen" si prof. univ. dr. Adriana Baban. (L.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul succesului duce la esec (3333 afisari)
 Pamela mutilata de operatii estetice (3223 afisari)
 Copos slefuieste teapa (2579 afisari)
 Merkel pipaita de Sarkozy (2198 afisari)
 Exercitiu iranian de atacare a Israelului (2111 afisari)
 Will Smith face sex cu barbati carora le plateste serviciile la casieria unei case de toleranta  (2883 afisari)
 Hagi, un nou antrenor al Stelei (2393 afisari)
 McCain, pe patul de spital (Video) (2035 afisari)
 Paruiala in toata regula intre sase liceence din Vrancea (VIDEO) (2003 afisari)
 Tupeu de MOCKBA: Romania, invitata sa reconstruiasca regiunile georgiene Apkhazeti si Oseti'i (1972 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00783 sec.