Ziua Logo
  Nr. 4271 de luni, 30 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Parlament sarb in Kosovo

Sarbii din Kosovo si-au convocat, la finalul saptamanii trecute, la Mitrovita, propriul Parlament, in cadrul unei noi tentative de contestare a autoritatii conducerii albaneze a noului stat, desprins unilateral de Serbia in februarie, anul acesta. Adunarea nu va dispune de prerogative legislative, ci va ajuta la "coordonarea" intre Belgrad si sarbi, potrivit Reuters. In vreme ce oficialii ONU acreditati in regiune au subliniat caracterul "simbolic" al acesteia, autoritatile de la Pristina au denuntat initiativa drept "o incercare de a destabiliza Kosovo". (A.M.L.)

Gata de tratative

Republica Moldova a pregatit documentele fundamentale pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Reglementarea diferendului prin implicarea Rusiei ar fi o "varianta ideala, contrara celei din Kosovo si pasnica", a declarat liderul de la Chisinau, potrivit Mediafax, precizand ca documentele in cauza contin proiectul de lege privind statutul Transnistriei, legea privind principiile de baza ale statutului raioanelor din stanga Nistrului si garantii internationale privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova. (A.M.L.)

Negocieri dure

Premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si, respectiv, Iulia Timosenko, s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute la Moscova, convorbirile concentrandu-se pe chestiuni spinoase actuale din relatiile bilaterale, relateaza Interfax. Printre acestea, aderarea Ucrainei la NATO, stationarea flotei ruse in Sevastopol dupa incheierea contractului ruso-ucrainean in 2017 si preturile la gazele rusesti livrate Ucrainei, pe care Gazprom le va majora in 2009 la 400 de dolari pe mia de metri cubi de gaze. Surse guvernamentale rusesti au minimalizat importanta intrevederii. (M.I.)

Mugabe, reales

Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a castigat alegerile prezidentiale din aceasta tara, in cadrul carora a fost singurul candidat, au anuntat, ieri, autoritatile electorale, citate de Reuters. Votul a fost amplu criticat de comunitatea internationala dupa ce candidatul Opozitiei, Morgan Tsvangirai, s-a retras, afirmand ca violentele comise impotriva adeptilor sai fac imposibila garantarea corectitudinii alegerilor. Liderul de la Harare, aflat la conducerea tarii de mai bine de trei decenii, intentiona sa depuna juramantul inainte de incheierea scrutinului. (A.M.L.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ultimul dinozaur din SRI (4324 afisari)
 Spatele lui Oprescu (3670 afisari)
 Secretul unei farse de milioane (2738 afisari)
 Nu s-au inteles la comision (2028 afisari)
 Excedent de petrol pe piata. Cine umfla pretul? (1984 afisari)
 Sharon Stone, certata ca si-a lasat sanii pe afara (3742 afisari)
 Bill Clinton: Obama sa ma pupe in fund (2613 afisari)
 George W. Bush face abuz de cocaina (2476 afisari)
 Si-a riscat viata pentru a salva de la inec... un urs de 200 de kilograme  (2102 afisari)
 NATO s-a spalat pe maini de "Transnistria", de fata cu Traian Basescu (2098 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01307 sec.