Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Mica Bucla castigata de ungurul Rida

Cea de-a 45-a editie a "Turului ciclist al Romaniei" s-a incheiat, sambata, la Constanta, cu victoria ungurului Cador Rida, cel mai valoros catarator al primei intreceri derulate sub auspiciile UCI obtinand si prima pozitie in clasamentul general.

Dupa 1.172 de kilometri strabatuti intr-o saptamana pe un traseu valurit si dificil, cu probe speciale spectaculoase, caravana "Turului ciclist al Romaniei" a ajuns, sambata, la Constanta, consemnand victoria rutierului Cador Rida (P-Nivo Betonexpressz), posesorul tricourilor galben (liderul topului general) si verde (cataratori). Pe locurile urmatoare in clasamentul general individual s-au situat olandezul Sander Oostlander (Profiline) si bulgarul Svetoslav Ceanliev (Hemus 1896), in vreme ce castigatorul "Micii Bucle" de anul trecut, Dan Anghelache (Dinamo-Secrom), s-a clasat pe locul 9 si a obtinut tricoul albastru, fiind primul roman din topul editiei derulate sub egida UCI. De mentionat ca ultima etapa a prilejuit o noua demonstratie de forta a rutierilor italieni, care pe tot parcursul competitiei s-au batut pentru mai toate premiile puse in joc, sprintul final avand in frunte nu mai putin de sapte peninsulari, printre care si castigatorul tricoului rosu (sprinteri - NIRO), Manolo Zanella, si cel al tricoului alb (combativitate - TNT), Davide d'Angelo. La final, comisarul UCI, italianul Eduardo Margiotta, a acordat Turului calificativul "suficient", nemultumit de rapiditatea comunicarii, de lipsa motocicletelor si a inscriptiilor vizibile, dar si de faptul ca traseul a fost creionat peste linii de tramvai!

Tiberiu RIST
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00459 sec.