Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rechinii imobiliari la poarta parcurilor

Investitiile imobiliare din parcuri, pentru care exista deja avize de mediu si de constructie nu vor fi oprite, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, ieri, la un seminar pe probleme de mediu, unde Jeremy Rifkin, consilierul pe probleme de Mediu al presedintelui Uniunii Europene, Janez Jansa, si-a lansat cartea "Visul european".

Ministerul Mediului a promovat un amendament la OUG nr. 114/2007 privind protectia mediului, prin care schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, gradini zoologice, gradini botanice, parcuri dendrologice sau prevazute astfel in documentatiile de urbanism este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora. Potrivit lui Korodi, declarand de utilitate publica aceste terenuri si blocand aceste intentii, exista garantia ca ele nu vor fi scoase din circuitul spatiilor verzi si vor apartine permanent publicului.

"Pot exista unele gradini zoologice unde, daca nu se intrunesc conditiile optime pentru tinerea animalelor, acestea pot fi reduse, modificate sau reorientate, insa terenurile nu vor putea fi scoase din circuitul spatiilor verzi", a subliniat Korodi. "Deci, terenurile nu vor putea fi folosite in scopuri imobiliare, caci rechinii stau de veghe in fiecare oras", a subliniat Korodi. In ultima vreme, gradinile zoologice sunt vizate pentru potentialul lor imobiliar, cum este cea din Bucuresti, de la Baneasa, sau cea din Baia Mare, unde terenul a fost retrocedat. (L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01320 sec.