Ziua Logo
  Nr. 4195 de vineri, 28 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ancheta la CSM in dosarul "Caltabosul"

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu, a anuntat ieri declansarea unor verificari din punct de vedere tehnic pentru a stabili cine a accesat mapa electronica a Consiliului, dupa ce informatii nepublice legate de dosarul in care sunt cercetati Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, denumit generic "Caltabosul", au fost difuzate catre mass-media.

Barbulescu a precizat ca a cerut sa i se dea o lista cu persoanele care pot accesa mapa electronica a CSM din afara ei. Informatiile date publicitatii sunt concluzii din raportul Inspectiei judiciare a CSM intocmit dupa sesizarea din oficiu a Consiliului in legatura cu provenienta filmarilor difuzate de TVR. Raportul nu a putut stabili cine a multiplicat CD-ul pe care a fost inregistrat filmul in care actori principali au fost Remes si Muresan. Barbulescu si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca informatii ale Consiliului privind modul in care s-au produs scurgeri de informatii din DNA catre jurnalisti au fost "scurse" din CSM catre o anumita parte a presei, neexcluzand posibilitatea ca datele sa fi fost furnizate de catre cineva care a avut acces la site-ul intern al institutiei. Presedintele CSM a propus membrilor Consiliului ca, daca se va constata ca din punct de vedere tehnic nu se poate stabili cum se scurg aceste informatii, s-ar impune ca toate materialele sa fie facute publice.

Barbulescu a afirmat ca i-a explicat procurorului sef al DNA, Daniel Morar, care i-a reprosat ca nu a primit pe cale oficiala nota Inspectiei, ca nu erau obligati inspectorii sa i-o transmita intrucat regulamentul prevede aceasta cale numai in cazul rapoartelor de fond, situatie in care nu se afla aceasta nota. "Am uitat insa sa-l intreb pe procurorul-sef cum a primit dansul aceasta nota a Inspectiei daca nu a primit-o oficial", a spus presedintele CSM. "Pe buna dreptate planeaza asupra noastra suspiciunea unei lipse de impartialitate si de echidistanta. Niciodata nu s-a putut constata de unde au pornit catre presa acele informatii, or in aceste conditii ma intreb ce valoare mai are hotararea daca de fiecare data apar informatii intr-o anumita parte a presei", a sustinut un alt membru al CSM. (B.C.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Suveica Poteras-Mantale (2012 afisari)
 "Am fost bodyguardul lui ben Laden" (1927 afisari)
 Panica in Parchete (1890 afisari)
 Gondola liberala (1610 afisari)
 Escorta Air Force One a aterizat la Cluj (1519 afisari)
 Imagini socante! Mutilat de o tumoare gigant de 70 de kilograme (2744 afisari)
 La 83 de ani, Lauren Bacall indrazneste sa arate un decolteu foarte indraznet (2322 afisari)
 Un georgian vrea sa se insoare cu femeia robot creata de el (1739 afisari)
 Abramovich vrea sa uneasca Rusia si SUA printr-un tunel (1676 afisari)
 Presedintia, despre zvonul legat de un posibil divort al lui Basescu: "Nu are nici o legatura cu realitatea" (1657 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01288 sec.