Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Soarta Automobile Craiova se decide in februarie

Comisia Europeana (CE) va transmite autoritatilor romane, in luna februarie, primele concluzii ale investigatiei in legatura cu privatizarea Automobile Craiova, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Alba Iulia, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

El a afirmat ca, saptamana trecuta, a avut discutii cu reprezentantii CE, iar acestia au promis ca, pentru privatizarea Automobile Craiova, vor da un raspuns, cel putin verbal, in februarie, iar o luna mai tarziu acesta va fi formulat si in scris, transmite Mediafax.

Contractul incheiat in 2007 cu compania americana Ford pentru privatizarea Automobile Craiova este, deocamdata, suspendat, pana la finalizarea investigatiei CE, si nu poate intra in vigoare fara acceptul autoritatilor europene, a spus Atanasiu.

CE verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea uzinei auto, in septembrie 2007, reprezinta ajutor de stat. Ford a preluat actiunile detinute de AVAS la Automobile Craiova - reprezentand 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producatorul american angajandu-se la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati.

In ceea ce priveste alte investigatii pe care Bruxelles-ul le face asupra altor privatizari din Romania, Teodor Atanasiu a declarat ca AVAS se asteapta la un raspuns pozitiv in cazul Tractorul Brasov, intrucat a fost respectata legislatia, insa ar putea exista probleme in cazul fostului combinat Petrotub Roman, unde este posibil ca autoritatile sa fie nevoite sa recupereze o parte din ajutorul de stat acordat. n(G.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00415 sec.