Ziua Logo
  Nr. 4134 de joi, 17 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

iPhone nu va ajunge pe piata din China, in ciuda discutiilor dintre Apple si China Mobile

Apple si China Mobile au incheiat discutiile privind o eventuala lansare in China a telefonului iPhone, descurajand speculatiile investitoriilor potrivit carora aparatul va determina vanzari masive si va contribui la o scadere a actiunilor a China Mobile, potrivit Reuters.

Informatiile privind discutiile dintre China Mobile si Apple asupra posibilitatii lansarii telefonului iPhone pe prima piata mondiala de telecomunicatii au contribuit la o crestere cu 10% a actiunilor Apple pe Nasdaq la data de 13 noiembrie 2007, iar China Mobile a obtinut in acea zi o scadere a actiunilor de circa trei procente la 130, 20 dolari din Hong Kong.

Pretul telefonului iPhone din SUA, de 399 dolari, reprezinta mai mult de o data si jumatate salariul mediu lunar al chinezilor.

Apple a refuzat orice comentariu si analistii prognozeaza ca grupul american se afla intr-o vaga perspectiva privind dezvoltarea pe piata din China.

Totusi, Apple se va confrunta cu dificultati privind comercializarea iPhone in China, legate de problemele tehnice dar si de cele economice, aparatul fiind vandut in SUA si in Europa intr-un cadru de partaj de venituri intre grupul american si operatorii de telefonie mobila. Un astfel de acord nu este insa pe placul operatorului China Mobile.

Telefonul iPhone, unul dintre produsele de consum cele mai bine vandute din Europa si SUA in 2007, risca sa fie incompatibil pe piata chineza din cauza SIM-ului, avand o blocare ce impiedica utilizarea telefonului intr-o alta retea decat a celui cu care este vandut.

China Unicom, celalalt operator mobil, insa mult mai mic, a spus anul trecut ca nu are intentia de a introduce iPhone pe piata chineza.

Terminalul Apple a fost lansat pentru prima data in Statele Unite, in data de 29 iunie 2007, iar de atunci s-au comercializat peste 1,4 milioane de exemplare. In Statele Unite telefonul Apple iPhone se comercializeaza exlusiv prin operatorul AT&T Inc.

Pe piata europeana, terminalul Apple iPhone a fost lansat oficial la inceputul lui noiembrie in Germania, prin operatorul T-Mobile, si in Marea Britanie, prin reteaua O2. Apple iPhone este si in Franta din 29 noiembrie, prin operatorul Orange.

Apple iPhone se comercializeaza si in Romania, incepand cu 5 octombrie 2007, dar nu printr-o retea unica. Telefonul se gaseste la mai multe magazine online, cu preturi care se invart in jurul valorii de 600 de euro, fara TVA.

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Erorile lui Nostradamus (6194 afisari)
 Prim-ministru jucator (3500 afisari)
 Coruptie in SRI (3080 afisari)
 Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni (2414 afisari)
 Nu vreti un doctorat? (2143 afisari)
 Moda testicolelor agatate de masina face ravagii in SUA (2672 afisari)
 Bulgaria, calul troian al Rusiei in UE si NATO (2203 afisari)
 Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare  (2011 afisari)
 Un palmier din Madagascar se vede din spatiu (1832 afisari)
 Cristian Cioaca: "Elodia este in viata" (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01673 sec.