Ziua Logo
  Nr. 4130 de sambata, 12 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Amenintari de la Chisinau

Partidul "Patria-Moldova" de la Chisinau sustine necesitatea unei "Moldove Mari" de la Carpati la Nistru, in contextul unei dezbateri privind soarta Transnistriei, informeaza Rompres. Clasa politica de la Chisinau a fost inflamata de declaratiile facute de politologul transnistrean Ilia Galinski, doctor in stiinte filosofice, directorul Institutului de istorie si drept de pe langa Universitatea de Stat din Tiraspol. Potrivit agentiei Regnum, Galinski a declarat ca "Republica Moldova nu are alta optiune decat sa accepte unirea cu Romania", in contextul in care "ziua recunoasterii Republicii Moldovenesti Nistrene se apropie din ce in ce mai mult".

Vicepresedintele partidului Patria-Moldova, Gheorghe Sima, a afirmat ca "independenta Republicii Moldova este pusa permanent sub semnul intrebarii de catre Bucuresti", comentand pentru Regnum declaratia aceluiasi politolog. Sima a mai spus ca Republica Moldova poate sa-si pastreze independenta doar daca va reveni la teritoriile ei dintotdeauna. "In contextul noii redesenari a granitelor in Europa, o asemenea evolutie este destul de reala, iar o Moldova de la Carpati la Marea Neagra ar putea exista ca subiect de sine statator si egal in drepturi. Mai ales ca, din punct de vedere istoric, Moldova a aparut cu mult inaintea Romaniei", considera vicepresedintele partidului rusofon Patria-Moldova. "Independenta Moldovei este privita la Bucuresti ca un nonsens. Moldovei ii este refuzat dreptul la o dezvoltare suverana, iar limba moldoveneasca este considerata un artefact si se mai spune ca poporul moldovean nu are nici cel mai mic drept la identitate nationala.

Cu participarea activa a fratilor romani, in Moldova s-a adancit ruptura religioasa, legiferata de autoritatile comuniste in 2002 la recomandarea insistenta a Consiliului Europei. Existenta pe acelasi teritoriu canonic a doua mitropolii ortodoxe ameninta sa degenereze intr-o acuta confruntare civila, in care ar putea fi atrasi sute de mii de credinciosi. Toate astea sunt sustinute in Romania la cel mai inalt nivel si nu sunt in nici un fel condamnate de cercurile politice europene", sustine Gheorghe Sima. (G.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Istoria provinciei Kosovo (5443 afisari)
 E Basescu! Sau e Talpes? (4809 afisari)
 Psihologii serviciilor secrete (2818 afisari)
 Amenintari de la Chisinau (2580 afisari)
 Executia Noricai (2321 afisari)
 Regina Ana: Cred ca Elisabeta Rizea este o mare doamna (1867 afisari)
 CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare (1571 afisari)
 Fumatori, vremea razbunarii! (1467 afisari)
 Marius Oprea ii raspunde lui Tismaneanu pe tema criticilor aduse Guvernului (1202 afisari)
 Incidentul naval din Stramtoarea Ormuz, provocat de o farsa? (1105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00425 sec.