Ziua Logo
  Nr. 4109 de miercuri, 12 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Fostul ministru al Mediului la DNA

Constantin Ilie, fostul ministru al Mediului, a fost audiat ieri de procurorii DNA intr-un dosar privind concesionarea terenurilor din zona lacului Vacaresti din Capitala, care au facut obiectul unui proiect de afacere ce ar fi trebuit sa fie finalizat cu acordul ministrului. Potrivit Mediafax, cele 183 de hectare de teren faceau obiectul unor litigii de revendicare, peste o suta de persoane invocand dreptul de proprietate asupra terenurilor respective. Zona a fost vizata insa pentru o investitie imobiliara initiata de un om de afaceri australian care a facut demersuri pentru a o obtine terenurile in concesiune. Negocierile ar fi trebuit sa fie finalizate de fostul ministru Constantin Ilie, dar, intre timp, acesta a fost schimbat din functie. In 2002, a fost emisa HG nr. 855 care aproba construirea unui complex de distractii in zona Lacului Vacaresti. In nota de fundamentare se arata ca "terenul cu amplasamentul Vacaresti apartine domeniului public al statului si a fost scos definitiv din circuitul agricol si civil, fiind expropriat in conditiile legii". In martie 2004, instanta suprema a stabilit ca terenurile din incinta lacului Vacaresti nu au intrat in proprietatea statului. (A.G.)

Vamesi deferiti justitiei

Directia Nationala Anticoruptie a trimis ieri in judecata 21 de vamesi de la Biroul Vamal Otopeni, sub acuzatia ca ar fi primit mita de peste 80.000 de lei. Cei 21 de vamasi sunt acuzati ca, in perioada decembrie 2005 - septembrie 2006, ar fi savarsit, in total, 8.121 de fapte de coruptie - luare de mita si primire de foloase necuvenite - pentru care ar fi primit, in total, suma de 81.470 de lei, transmite Biroul de presa al DNA. Anchetatorii au stabilit ca, in cadrul Biroului Vamal Otopeni, "darea si luarea de mita nu numai ca devenisera obicei, dar au capatat caracterul unor actiuni firesti, cotidiene". (A.G.)

Morar avertizat de instanta

Instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti a amanat ieri procesul intentat de Corina Voiculescu lui Daniel Morar, avertizandu-l pe seful Directiei Nationale Anticoruptie ca il va amenda daca, pana la termenul din 15 ianuarie, nu va depune la dosar nota transmisa Serviciului Roman de Informatii. Potrivit Mediafax, la termenul din 9 octombrie, instanta a admis cererea Corinei Voiculescu de a fi depusa la dosar nota transmisa de DNA catre SRI, in procesul in care il acuza pe Morar ca ar fi solicitat sa-i fie ascultate ilegal telefoanele. Aparatorul fiicei presedintelui PC, Dan Voiculescu, a solicitat depunerea la dosar a notei respective, din 6 martie 2006, iar aparatorul procurorului sef al DNA nu s-a opus acestei cereri, spunand ca documentul nu este un secret de stat si ca ar fi util acestei cauze pentru a se vedea ce contine. Aparatorul Corinei Voiculescu a mai solicitat instantei, la termenul precedent, sa-l audieze pe Morar, cerere respinsa de instanta pe motiv ca nu este utila. (A.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caracatita lui Berlusconi (2657 afisari)
 Zambetul de ura al lui Traian Basescu (2353 afisari)
 Constantin Noica si miscarea legionara (2050 afisari)
 Ministru tare la Justitie (1766 afisari)
 PNL si PSD au vrut sa-i ia boii de la bicicleta lui Basescu (1556 afisari)
 Vine zapada! (2478 afisari)
 Un roman a intrat in topul celor mai ridicole procese  (2281 afisari)
 Americanul care a accidentat o romanca lucreaza in serviciile secrete  (1881 afisari)
 Magyar Hirlap: Maghiarii din Romania trebuie sa lupte pentru autonomie (1825 afisari)
 Rusia ar avea acordul SUA pentru a ramane in Transnistria (1776 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00420 sec.