Ziua Logo
  Nr. 4091 de marti, 20 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Baza aeriana NATO in Ungaria

NATO a decis ca aeroportul din orasul Papa, din vestul Ungariei, sa fie baza militara de transport strategic al flotei aeriene, in detrimentul bazei Ramstein din Germania si a celei de la Constanta, din Romania, informeaza cotidianul maghiar Nepszabadsag, transmite Mediafax.

Alianta Nord-Atlantica a decis vineri sa isi stabileasca baza in acest oras, alte doua localitati candidate fiind Ramstein, in Germania, si Constanta, in Romania, a declarat duminica, ministrul Apararii Imre Szekeres. Ambasadoarea SUA la Budapesta, April H. Foley, a declarat ca alegerea reflecta faptul ca membrii NATO considera Ungaria drept un partener experimentat, competent si de incredere. NATO intentioneaza sa stationeze trei din cele patru avioane de transport Boeing C-17 Globemaster III la baza respectiva. Primul dintre aparatele de zbor este programat sa aterizeze la baza din Papa la sfarsitul anului 2008, celelalte urmand sa ajunga in 2009.

Avionul C-17 Globemaster III este un aparat de zbor pentru transport strategic, cu o capacitate de 77 de tone de incarcatura pe care o poate transfera pe o distanta de peste 4.450 de kilometri, si apt sa opereze in conditii nefavorabile. Avionul va juca un rol foarte important in transportarea militarilor NATO in Irak si Afganistan si pentru furnizarea de material logistic bazelor din aceste regiuni. Intretinerea avioanelor C-17 va fi realizata de peste 200 de militari din 17 tari si de o echipa de mecanici experti ai Boeing. Atasatul american pentru Aparare, Kevin McGrath, a declarat ca multi dintre membrii personalului de mentenanta vor veni din SUA, ca si doua dintre aparatele C-17 si pilotii lor. (G.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Arma crimei (6016 afisari)
 Prognoza mea (4391 afisari)
 DNA prins cu fofarlica (3173 afisari)
 Scandalul Shirley Temple (2580 afisari)
 Tinu a fost exhumat (1973 afisari)
 Putin ameninta NATO cu o riposta nucleara (2015 afisari)
 Concluziile medicilor legisti: Tinu a murit in urma accidentului de masina (1740 afisari)
 Italienii cred ca au descoperit "grota gemenilor Romulus si Remus" (1299 afisari)
 Basescu a interzis parada militara de la Alba Iulia (1234 afisari)
 Leul in cadere, euro, nou record in fata dolarului (1137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00479 sec.