Ziua Logo
  Nr. 4079 de marti, 6 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista

Este o realitate faptul ca unii din Romania au plecat in Vest la furat. Tot o realitate este insa si faptul ca doua milioane de romani sunt plecati, mai ales in Spania si Italia, si muncesc cinstit, pe bani putini fata de cat castiga populatiile-gazda pentru munci similare, dar dublu fata de cat ar castiga in Romania. Consecinta a regimului comunist, dupa care convertirea capitalista a economiei a fost si ramane de durata.

Tot o realitate este si faptul ca nu in Romania s-a nascut Mafia, cu toate dezvoltarile ei tentaculare, ci in Italia. Care a exportat-o in SUA si le-a dat multe batai de cap autoritatilor americane pana sa scape de ea. Mafia ramane un model pentru crima organizata de pretutindeni. Inclusiv pentru unii tigani din Romania organizati in clanuri de tip mafiot. Si plecati in Italia pentru activitate infractionala. Alta realitate este, insa, ca pe pamant italian, infractionalitatea era in topul european, dinainte cu mult de sosirea imigrantilor din Romania.

Italienii, care uita ca au fost considerati pegra Europei si proiecteaza asupra noastra fostul lor statut, ii asimileaza pe romani cu tiganii. Tapi ispasitori pentru neajunsurile lor. Dar nu Romania e de vina pentru cartierele sau suburbiile insalubre si propice infractionalitatii feroce, de tipul acelui loc in care a fost agresata regretata Giovanna Reggiani. Ci autoritatile italiene, locale si centrale. Premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a avut dreptate cand a declarat ca responsabilitatea pentru acea crima nu e corect sa fie pasata asupra Romaniei. Guvernul Prodi a tolerat ani in sir ghettoizarea unei parti a imigratiei tiganesti, reteta sigura pentru evolutii infractionale. N-ar fi trebuit sa o permita din start. Putea aplica norma UE de expulzare a celor care nu se pot intretine pe teritoriul statelor comunitare, fiind pasibili de ilegalitati, cum a aratat comisarul Frattini.

In schimb, hotararea Guvernului italian privind expulzarea colectiva, luata dupa moartea Giovannei si mediatizarea ei de tip rasist-xenofob, este o masura disperata si periculoasa. Electorala. Romanii au devenit carne de tun in lupta politicianista pentru putere. Cel mai grav este ca politicienii italieni speculeaza electoral o situatie nefericita, alimentand pana la paroxism o stare de spirit cu potential de psihoza anti-romaneasca. Ca si cum ar putea fi condamnat un popor, pentru fapta unui infractor si acela inca nedovedit. Iar liderul socialist, Mircea Geoana, i-a solicitat presedintelui tarii sa ceara iertare Italiei, in numele poporului roman, ca sa ne recomandam ca natie de prostanaci. Fie si dupa 72 de ore de tacere, seful statului roman a condamnat reactia impotriva romanilor. Mai inainte, premierul Tariceanu i-a pus in vedere premierului Prodi sa ia masuri pentru stoparea valului de ura anti-romaneasca din Italia.

Si sa fie prinsi talharii italieni care au batut romani nevinovati in chip de razbunare fascist-mafiota, iar conationalul nostru respectabil, Emil Marcu, a trecut pe langa moarte. Apoi Adi Mutu, cel mai bun fotbalist din campionatul Italiei, a fost hulit la Roma si s-au scandat lozinci fasciste pe stadionul Lazio impotriva romanilor. Daca Guvernul italian permite escaladarea xenofobiei exploatate electoral, situatia scapa de sub control, iar romanii din Italia risca sa fie masacrati. Deja sunt terorizati. Iar Uniunea Europeana asista cu pasivitate, fapt de natura sa genereze euroscepticism in Romania.

Roxana IORDACHE
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Batalioanele lui Cioroianu (4074 afisari)
 Ceausescu-jucator (3291 afisari)
 Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista (2366 afisari)
 Romanii au rupt pactul european (2022 afisari)
 Kylie Minogue si-a anulat turneul mondial (1862 afisari)
 Italia, comparata cu Rusia sau Zimbabwe (490 afisari)
 Suspecti noi in cazul Elodiei Ghinescu (407 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (357 afisari)
 Basescu: Cele mai mari probleme in diaspora sunt create de etnia roma (338 afisari)
 Primarul Romei "pune gaz pe focul rasismului antiromanesc" (294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00436 sec.