Ziua Logo
  Nr. 4049 de marti, 2 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Problema cianurii, la PE

Europarlamentarii PNL Horia Toma, Adina Valean si Tiberiu Barbuletiu, alaturi de Daciana Sarbu, reprezentand grupul socialist, au depus la Parlamentul European o Declaratie impotriva utilizarii tehnologiei pe baza de cianuri in exploatarea miniera.Conform unui comunicat remis, ieri, presei, declaratia vizeaza atragerea atentiei asupra efectelor nocive ireversibile produse de exploatarea miniera prin cianura. In declaratie, semnatarii indeamna Comisia si Consiliul Europei sa sprijine noul proiect de lege al Parlamentului Romaniei care interzice folosirea cianurii in sectorul minier. In cazul in care declaratia va strange 394 de semnaturi din partea europarlamentarilor, ea va deveni rezolutie, Parlamentul European cerand astfel Comisiei si Consiliului sa o ia in considerare in elaborarea lucrarilor din domeniile vizate direct de acest document. (R.I.P.)

Situatia romilor din Italia in ZIUA

In contextul tensiunilor existente in prezent intre cetatenii romani din Italia si italieni, corespondentul ZIUA la Bruxelles a realizat un interviu in exclusivitate cu politicianul italian Sandro Gozi (foto), membru al Comisiei pentru Afaceri Constitutionale in Camera Deputatilor de la Roma, precum si presedinte al Comisiei bicamerale pentru probleme de imigratie, Europol si Acordul Schengen, care va fi publicat maine. n

SUA, cel mai mare furnizor de arme

Statele Unite se afla pe primul loc pe lista furnizorilor de arme destinate statelor in curs de dezvoltare in 2006, urmate de Rusia si Marea Britanie. Pakistanul, India si Arabia Saudita sunt, conform International Heral Tribune, principalii cumparatori. In 2006, SUA au semnat contracte de vanzare a armelor catre statele in curs de dezvoltare din lumea intreaga in valoare de 10,3 miliarde de dolari, fiind urmate de Rusia cu 8,1 miliarde si Marea Britanie cu 3,1 miliarde de dolari.

Valoarea totala a vanzarilor de arme din lume se ridica in 2006 la 40,3 miliarde de dolari, inregistrand un regres fata de 2005. Rusia a fost un funizor major de arme pentru Iran in ultimii ani, dar ingrijorarea privind programul nuclear al Teheranului a facut ca Moscova sa nu semneze un nou acord in acest sens in 2006. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cartea pierduta a lui Nostradamus (7325 afisari)
 Scene fierbinti cu Eva Longoria pe Internet (3391 afisari)
 Sub "Pax americana" se pregateste o tragedie (3086 afisari)
 Intoxicarea (2541 afisari)
 Scenariul Putin-Basescu (2463 afisari)
 Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD (315 afisari)
 Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica (277 afisari)
 Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina (202 afisari)
 Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura (184 afisari)
 30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01425 sec.