Ziua Logo
  Nr. 4011 de sambata, 18 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Bacu' restantierilor

Incepe sesiunea de bacalaureat pentru elevii corigenti si pentru cei care au "picat" la probele anterioare * Sunt asteptati peste 40.000 de elevi * In 29 august, ultimul examen, iar in 31 august, rezultatele

Luni incep probele orale ale examenului de bacalaureat pentru elevii care au avut corigente in clasa a XII-a sau care nu au trecut una sau mai mult probe ale examenului de bacalaureat organizat in sesiunile anterioare. Astfel, ieri a fost ultima zi pentru inscrierea la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie.

Pentru sesiunea august - septembrie 2007 s-au inscris 40.852 de elevi, la care se adauga cei inscrisi in ultima saptamana si corigentii care au promovat examenul, ei fiind repartizati in 117 centre de examen. Lucrarile candidatilor la probele scrise vor fi evaluate in 51 de centre regionale. Examinarea la probele orale/practice se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, in prezenta a cel putin trei candidati. Fiecare profesor evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note intregi de la 1 la 10, in functie de baremul de evaluare, astfel incat diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca 1 punct. Nota finala la proba respectiva se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori. Pentru probele orale, candidatii vor extrage un singur bilet, insa acestia au dreptul la un al doilea bilet, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10 - 15 minute. Un candidat se considera "promovat" la proba orala/practica daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci) la respectiva proba. Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care va obtine o nota sub 5 (cinci) sau nu se va prezenta la o proba orala este declarat "respins", respectiv "neprezentat" si nu mai participa la probele urmatoare. Candidatii eliminati la o proba nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare. Se considera ca acesti candidati nu au promovat examenul de bacalaureat. La probele orale si practice, nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica.

Calendarul examenelor

Probele orale vor continua in zilele de 21 august - limba si literatura materna, respectiv 22 august - limba si literatura moderna. Prima proba scrisa (limba si literatura romana) se va desfasura joi, 23 august. Astfel, in 23 august are loc proba la limba si literatura romana (proba a), in 24 august - limba si literatura materna (proba c), in 27 august - proba obligatorie a profilului (proba d), in 28 august - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba e), acesta poate fi proba scrisa sau practica, iar in 29 august - ultima zi de examen - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (proba f) scrisa sau practica. Potrivit calendarului de examen, in 31 august vor fi afisate rezultatele (pana la orele 16) si vor fi depuse contestatiile (orele 16 - 20). In 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, astfel ca in 3 septembrie sa fie afisate rezultatele finale. La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an au fost inscrisi 198.965 de absolventi de clasa a XII-a, s-au prezentat 194.582 (97,80%) si au promovat 159.720 (82,08%). 34.962 (17,92%) candidati au fost respinsi, 200 au fost eliminati din examen, iar 4383 nu s-au prezentat. Cei care au promovat una sau mai multe probe pot solicita recunoasterea acestora. (M.S.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Arhiva comica a Securitatii (11618 afisari)
 Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa, Presedintele Frantei (4609 afisari)
 S-a inventat masina de spalat rufe fara detergent (2771 afisari)
 Tariceanu trei (2548 afisari)
 Terorismul global sau globalizarea terorismului (2276 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01952 sec.