Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Vandalul din Bekescsaba, arestat

Politia a arestat un barbat de 33 de ani acuzat ca a vandalizat o biserica ortodoxa romaneasca in Bekescsaba, a anuntat ieri seful politiei locale, relateaza Rompres. Barbatul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a recunoscut ca a patruns in biserica de doua ori in cursul ultimelor zile. La 20 iulie, el a vandalizat icoane si obiecte de cult, iar trei zile mai tarziu a incendiat altarul, amvonul si stranele. Barbatul este cunoscut ca suferind de schizofrenie. El a trait patru ani si jumatate intr-o manastire din Moldova, intre 1997 si 2001. (D.E.I.)

Retragerea, obiectiv politic

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ieri, la Timisoara, ca formatiunea politica din care face parte va mentine in continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operatiuni amplasate in zone indepartate, cum ar fi Irakul, transmite Mediafax. "Este una dintre initiativele noastre si in continuare consideram ca aceasta tema a prezentei trupelor militare in Irak trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice. E bine ca deciziile sa nu fie luate undeva intr-un cerc restrans, ci si pe baza consultarii oamenilor", a spus Melescanu, adaugand: "pentru noi ramane un obiectiv politic, in continuare, de a reduce prezenta noastra in aceste zone mai indepartate si de a ne concentra pe actiuni de sprijin pe zona Balcanilor si in alte regiuni".

Ministrul Apararii a fost prezent ieri, la Timisoara cu ocazia ceremonialului de plecare a Batalionului de Infanterie 32 "Mircea", in zona Dhi Qar, in sudul Irakului, intr-o misiune care va dura sase luni. (D.E.I.)

CNSAS, solicitat sa-l verifice pe Iliescu

Reprezentantii mai multor organizatii nonguvernamentale au cerut CNSAS, printr-un document inregistrat ieri, la sediul institutiei, verificarea fostului presedinte Ion Iliescu in legatura cu o posibila calitate de militar a acestuia. Sesizarea, semnata de Teodor Maries - presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Sorin Iliesiu - vicepresedintele Aliantei Civice si Antonie Popescu - senior al Ligii Studentilor, are la baza un silogism potrivit caruia Iliescu trebuie sa fi avut calitate de militar pentru a coordona Armata. "Avand in vedere ca numerosi militari i-au ascultat ordinele date in mod direct sau indirect in perioada infractionala decembrie '89-iunie '90, din prudenta procesuala si din ratiuni de ordine si morala publica apreciem ca se impune a fi verificat daca nu cumva Iliescu avea/are calitate de militar, cu atat mai mult cu cat in intervalul de timp mentionat din pozitia cunoscuta public invinuitul nu avea prerogativa de a conduce forte armate ale Romaniei", se precizeaza in solicitarea depusa la CNSAS. (A.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00479 sec.